Književnost

U organizaciji "Imperativa": Promocija knjige Vladimira Skočajića u Banjaluci

U organizaciji "Imperativa": Promocija knjige Vladimira Skočajića u Banjaluci
Foto: Vladislav Mitić | U organizaciji "Imperativa": Promocija knjige Vladimira Skočajića u Banjaluci

BANJALUKA - Promocija zbirke poezije "Ponekad se probudiš u Beogradu" Vladimira Skočajića biće održana 13. novembra, u 19 časova, u Vijećnici Banskog dvora, u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Sa Skočajićem će razgovarati novinar Saša Berendika, a poeziju će čitati članice Teatra poezije "Imperativ".

"U Banjaluci sam sticajem okolnosti bio tri puta i imao sam tri književne večeri. Dakle, tri u Banjaluci i nula bilo gde drugde na svetu. I Banjaluku osećam malo posebnije od svih drugih gradova. I jedno jutro kad sam se probudio u Banjaluci napisao sam tu pesmu", rekao je Skočajić o pjesmi "Nekada se probudiš u Banjaluci", koja je takođe zastupljena u ovoj zbirci.

FOTO Booka
FOTO Booka

Vladimir Skočajić rođen je u Beogradu 1978. godine. Studirao je srpski jezik i književnost, pa filozofiju, ali nije položio nijedan ispit ni na jednom fakultetu. "Zaposlio se na radiju B92 2001. godine i bio je autor muzičke emisije 'Gistro FM' od 2005. godine. Kada je ukinut radio B92 u ljeto 2015, Gistro FM se seli na internet. Pisao je tri godine za 'Politikin zabavnik', uređivao muzičku 'Hit stranu'. Bira muziku i pravi nekoliko emisija na online radiju Radio Aparat, od njegovog osnivanja 2016. godine. Objavljivao je priče i tekstove na nekoliko portala, a već desetak godina piše kolumnu 'Pop ćoše' u kulturnom dodatku Politike", navedeno je u saopštenju "Imperativa".

Skočajić je živio u Americi dvije godine, a tamo je shvatio da je žeđ za jogurtom neutoljiva i vratio se na svoju fotelju u Braće Jerković u jesen 2020. godine. Izdavačka kuća "Booka" je 22. maja ove godine objavila njegovu prvu zbirku poezije "Ponekad se probudiš u Beogradu".

Banjalučka publika ga je upoznala 2018. godine na prvom izdanju festivalu književnosti "Imperativ" u programu "Note i slova" i od tada je čest gost "Imperativa" i Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije