Književnost

U organizaciji UK RS: Pisci u posjeti banjalučkim osnovnim školama

U organizaciji UK RS: Pisci u posjeti banjalučkim osnovnim školama
Foto: Ustupljena fotografija | U organizaciji UK RS: Pisci u posjeti banjalučkim osnovnim školama

BANJALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske (UK RS) od utorka započinje sa realizacijom projekta "Pisci iz čitanki i lektire u posjeti područnim i seoskim školama grada Banjaluka", projekat koji se sprovodi uspješno već šestu godinu zaredom.

"U utorak će učenici  OŠ 'Petar Kočić' iz Stričića u 10 časova, a OŠ 'Petar Kočić' iz Han Kola u 11.30 časova imati priliku da ugoste i interaktivno učestvuju u književnom času sa piscima čija djela čitaju u svojim čitankama i knjigama za lektiru. Ove godine na prvom susretu sa osnovcima svoje pjesme će govoriti Predrag Bjelošević, Vid Vicko Vukelić i Sava Guslov Marčeta. U posjetu područnim i najudaljenijim osnovnim školama grada Banjaluka krenuće u narednom periodu i drugi pisci za djecu: Ranko Pavlović, Ranko Risojević, Berislav Blagojević, Boro Kapetanović, Jelena Glišić, Jovo Čulić, Ranko Preradović, Mirko Vuković, Miladin Berić, Živko Vujić i drugi", saopšteno je iz UK RS.

Ovim projektom, kako su dodali u nastavku, u Republici Srpskoj, koji već šest godina podržava grad Banjaluka, UK RS želi da približi i, promovišući svoje ugledne autore za djecu, istovremeno pomogne učenicima da u direktnom kontaktu s piscima analiziraju njihove pjesme, priče, romane...

"Ove godine, pored seoskih škola, biće uključeno i nekoliko prigradskih osnovnih škola čiji se učenici rijetko susreću sa svojim omiljenim piscima iz čitanki i lektire ili sa onima mlađim, koji osvajaju prestižne nagrade za dječju književnost, kako kod nas tako i u regionu. Udruženje književnika će prilikom posjeta osnovnim školama pokloniti njihovim bibliotekama knjige objavljene u izdanju Udruženja, kao i knjige autora učesnika objavljene kod drugih izdavača", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije