Književnost

"Veče 'Školegijuma'" u Pozorištu mladih Sarajevo

"Veče 'Školegijuma'" u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: Školegijum | "Veče 'Školegijuma'" u Pozorištu mladih Sarajevo

SARAJEVO - "Veče 'Školegijuma'", na kojem će biti dodijeljene nagrade pobjednicima konkursa za srednjoškolce i srednjoškolke na temu "Šta je tebi AI" i predsatvljena platforma "Svezame, otvori se", biće održano sutra sa početkom u 19 časova u Pozorištu mladih Sarajevo.

"Školegijum", magazin za pravedno obrazovanje, pokrenut je 2011. godine kao platforma za kritičku analizu obrazovnih politika i praksi u Bosni i Hercegovini, u okviru šire kampanje za suštinsku i opsežnu reformu obrazovnog sistema.

"Kao takav, 'Školegijum' skreće pažnju javnosti na prisustvo indoktrinacije u kurikulumima, udžbenicima i samoj praksi. Također, u 'Školegijumu' se poziva na odgovornost svih učesnika u obrazovnom procesu - od vladajućih partija, ministarstava, akademskih profesora do medija, nastavnika, školske administracije i roditelja, zalažući se za dobro, pravedno i slobodno obrazovanje", navedeno je iz "Školegijuma".

Kako pojašnjavaju, dobre prakse u obrazovanju, kako u BiH, tako i u inostranstvu, argumenti su koje autori "Školegijuma" koriste u svojim tekstovima, te ih promovišu kako bi potkrijepili svoje tvrdnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije