Književnost

Vikimedijina radionica u saradnji sa gradskom bibliotekom

Vikimedijina radionica u saradnji sa gradskom bibliotekom
Vikimedijina radionica u saradnji sa gradskom bibliotekom

BIJELJINA - Vikimedijina zajednica Republike Srpske, u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" iz Bijeljine, u ponedjeljak, 28. novembra, organizuje uređivačku radionicu u okviru projekta "VikiSemberija" na Vikipediji na srpskom jeziku i srodnim projektima.

Događaj predstavlja GLAM projekat čiji je cilj saradnja među ustanovama kulture na području Bijeljine i Semberije i Vikimedijinih projekata radi stvaranja otvorenog i slobodnog sadržaja.

Učesnici radionice, koja će biti održana od 15.00 do 19.00 časova u prostorijama Narodne biblioteke "Filip Višnjić", upoznaće se o osnovnim pravilima i smjernicama Vikipedije, kao i o procesu nastanka i obrade vikipedijanskog članka.

Učesnici će slobodno moći da odaberu temu o kojoj će pisati, a literaturu za članke obezbijediće Biblioteka.

GLAM projekti podrazumijevaju projekte podrške i saradnje sa ustanovama kulture - galerijama, bibliotekama, arhivima i muzejima. Sama riječ je akronim nastao od engleskih riječi za ove ustanove kulture.

Osim ovih, obuhvaćene su i ostale ustanove, kao što su pozorišta, javni emiteri i drugo.

Ovaj događaj je drugi ove vrste u Bijeljini u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a predstavlja nastavak saradnje sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić".

Prva radionica održana je 17. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije