Književnost

Vladana Perlić u finalu Festivala poezije mladih

Vladana Perlić u finalu Festivala poezije mladih
Foto: Vladana Perlić | Vladana Perlić u finalu Festivala poezije mladih

VRBAS - Žiri Festivala poezije mladih u sastavu: Pero Zubac, predsjednik, Ivan Lalović, Danilo Jokanović i Goran Labudović Šarlo, članovi, održao je video-konferenciju 23. jula 2020, na kojoj su proglasili finaliste 52. Festivala poezije mladih (FPM), naše najznačajnije i najstarije književne manifestacije za pjesnike do 27 godina starosti, izjavio je Branislav Zubović, sekretar festivala.

On je dodao da je od 82 pristigla rukopisa na adresu festivala, žiri odlučio da na 52. FPM pozove  mlade pjesnike: Ilonu Bognar iz Ravnog Sela, Kseniju Golubović iz Novog Sada, Milenu Ž. Kulić iz Bačkog Dobrog Polja, Kostu Kosovca iz Beograda, Stefana Lazarevića iz Sedlara, Vladanu Perlić iz Banjaluke, Anđelu Pendić iz Beograda, Suzanu Rudić iz Stepanovićeva, Šimona Cubotu iz Beograda i Faruka Šahata iz Sarajeva. Njihove pjesme će biti štampane u septembarskom broju časopisa "Trag".

Žiri će u toku prve nedjelje septembra donijeti odluku o nagrađenim pjesnicima, a selektor "Palete mladih" će donijeti odluku o najboljem mladom slikaru. Festival će uručiti nagrade za pjesnike, prvu štampanje knjige, drugu i treću novčanog karaktera, a pobjedniku "Palete" će biti uručena otkupna nagrada za sliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije