Književnost

Vladimir Skočajić Skoča: U Banjaluci mi je uvijek toplo oko srca

Vladimir Skočajić Skoča: U Banjaluci mi je uvijek toplo oko srca
Foto: Ustupljene fotografije | Vladimir Skočajić Skoča: U Banjaluci mi je uvijek toplo oko srca

Književno veče sa Vladimirom Skočajićem Skočom održano je u ponedjeljak uveče u prepunoj Vijećnici Banskog dvora u okviru programa "Note i slova" koji organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Sa Skočom je razgovarala Marina Ritan.

Veče je bilo  ispunjeno Skočinom prepoznatljivom prozom, muzikom koja uvijek na neki poseban način ima veze sa riječima koje piše i čita, a ovaj put govorio je i svoju poeziju. U Vijećnici su se mogle čuti note Vlade Divljana, Boba Dilana, Nila Janga, Nika Drejka, Džona Koltrejna, Fransoise Hardi, grupe "Kanda Kodža i Nebojša"...

"Nakon tri godine, Banjaluka i ja se ponovo srećemo. Onomad beše na pragu leta, sada na pragu zime. Ali oko srca je toplo na isti način. Nisam promenio žanr pisanja priča, a ni slušanja muzike. Samo je malo više sedih u bradi i za mrvu više cinizma između redova", kazao je Vladimir Skočajić Skoča koji je 2018. godine bio gost prvog Festivala književnosti "Imperativ".

Vladimir Skočajić je rođen u Beogradu 1978. godine. Studirao srpski i književnost, pa filozofiju. Nije dao ni jedan ispit ni na jednom fakultetu. Zaposlio se na radiju B92 2001. godine i bio je autor muzičke emisije Gistro FM od 2005. Kada je ukinut radio B92 u ljeto 2015, Gistro FM se seli na internet. Pisao je tri godine za Politikin zabavnik, uređivao muzičku Hit stranu. Bira muziku i pravi nekoliko emisija na online radiju Radio Aparat, od njegovog osnivanja 2016. Pušta muziku po beogradskim klubovima, a baza mu je KC Grad. Objavljivao priče i tekstove za razne portale, a već desetak godina piše kolumnu "Pop ćoše" u kulturnom dodatku Politike. Živeo u Americi dvije godine. Tamo skapirao da je žeđ za jogurtom neutoljiva i vratio se na svoju fotelju u Braće Jerković u jesen 2020. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije