Književnost

Vukoliću glavna nagrada festivala u Bugarskoj

Vukoliću glavna nagrada festivala u Bugarskoj
Foto: N.N. | Vukoliću glavna nagrada festivala u Bugarskoj

MELNIK - Na ovogodišnjem 21. međunarodnom festivalu "Melničke večeri poezije", koji se održava u Bugarskoj u Melniku 19. i 20. juna 2020. godine, učestvovaće i ugledni banjalučki književnik Nikola Vukolić, koji je i ovogodišnji dobitnik glavne nagrade i priznanja ovog značajnog međunarodnog festivala.

Žiri ovog festivala jednoglasno je dodijelio glavnu nagradu uglednom banjalučkom književniku Nikoli Vukoliću za sveukupno stvaralaštvo i razvoj južnoslovenskih i balkanskih književnih i kulturnih veza.

Poezija i eseji Nikole Vukolića su prevođeni na više jezika, kao i na bugarski, a dobitnik je i brojnih međunarodnih i domaćih nagrada, kao i priznanja za svoje stvaralaštvo.

"Obradovan sam ovom nagradom, pogotovo što dolazi iz zemlje gdje se drži do stvaraoca i lijepe pisane riječi. Ova međunarodna nagrada i priznanje naravno da mi mnogo znače i smatram da ono nije samo meni, nego i Banjaluci, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i šire", rekao je Nikola Vukolić, dobitnik ove prestižne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije