Književnost

Završen Festival književnosti: "Imperativ" spaja ljude

Završen Festival književnosti: "Imperativ" spaja ljude
Foto: Ilustracija | Završen Festival književnosti: "Imperativ" spaja ljude

BANJALUKA - Drugo izdanje Festivala književnosti "Imperativ", koje je organizovalo istoimeno udruženje za promociju i popularizaciju književnosti u prostorijama Kulturnog centra Banski dvor, završilo je u ponedjeljak uveče, a posljednje večeri festivala nastupili su književnici Rumena Bužarovska, Vladana Perlić, Vladimir Tabašević i Stevo Grabovac.

Festival je publici ponudio šest programskih sadržaja u koje spadaju "Sajam knjige", "Promocije", "Poeziju će svi čitati", "Note i slova", "Lektira u podne" i "Bajkovnica". Festival je zatvoren programom "Note i slova", u okviru kojeg je pisac iz Banjaluke Stevo Grabovac čitao odlomke svog prvog romana "Mulat, albino, komarac" i puštao muziku koja prati radnju njegovog romana. U programu "Poeziju će svi čitati" svoje pjesme čitali su Vladana Perlić, mlada pjesnikinja iz Banjaluke, i Vladimir Tabašević, aktuelni dobitnik NIN-ove nagrade i autor nekoliko zbirki poezije, dok je u programu "Promocije" makedonska književnica Rumena Bužarovska predstavila svoju knjigu "Nikuda ne idem". O ovom djelu, osim autorke, govorile su Kristina Ljevak i Vanja Šušnjar-Čanković.

"Svaki festival za mene je značajan jer se tako kao autorka mogu predstaviti publici. Naravno, najvažnije za mene je to što ovakvi festivali okupljaju regionalne autore i onda promovišu mnogo više stvari nego samo književnost", kazala je Rumena Bužarovska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije