Književnost

Zvučna imena u širem izboru za nagradu "Aleksandar Tišma"

Zvučna imena u širem izboru za nagradu "Aleksandar Tišma"
Foto: N.N. | Zvučna imena u širem izboru za nagradu "Aleksandar Tišma"

NOVI SAD - Fondacija "Aleksandar Tišma" iz Novog Sada će 24. juna po drugi put dodijeliti međunarodnu nagradu za književnost "Aleksandar Tišma" piscu kojeg izabere međunarodni žiri u sastavu Peter Handke, Ilma Rakuza, Laslo Marton, Vladislava Gordić Petković i Matijas Enar.

"Žiri će i ove godine imati težak zadatak jer se u širem izboru nominovanih svjetskih pisaca nalaze zvučna imena kao što su Mihael Kriger, Slobodan Šnajder, Sesil Vajsbrot, David Albahari, Mirča Kartaresku, Danijel Kelman, Miljenko Jergović, Emanuel Ruben, Sofi Oksanen i broji drugi", navodi se u saopštenju Fondacije.

Nagradu, koja se sastoji od novčanog iznosa (10.000 evra) i diplome, laureatu će uručiti predsednica žirija Ilma Rakuza u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Međunarodna nagrada "Aleksandar Tišma" dodjeljuje se za književno-umjetničko djelo koje je osim na maternjem jeziku pisca objavljeno na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku u toku 2020. i 2021. godine, ali se može dodijeliti piscu i za cjelokupni književni opus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije