Muzika

Decenija bez Ejmi Vajnhaus

Decenija bez Ejmi Vajnhaus
Foto: N.N. | Decenija bez Ejmi Vajnhaus

Legendarnu Ejmi Vajnhaus publika je posljednji put imala prilike da vidi u noći između 18. i 19. juna 2011. godine - i to baš u Srbiji, na Kalemegdanu. Fanovi su očekivali spektakl, a otišli su razočarani i složni da je Beograd vidio najskandalozniji nastup preminule pjevačice.

Samo tri nedjelje nakon debakla, Ejmi Vajnhaus pronađena je mrtva u svom stanu u Londonu.

"Ejmi Vajnhaus je izviždana od strane publike u Beogradu, srpskoj prijestonici, nakon nastupa pod dejstvom alkohola. Koncert je trebalo da označi početak njene evropske turneje, ali to nije bio nastup kojem se nadalo 20.000 fanova. Otpjevala je nekoliko dionica napornih za slušanje prije nego što se saplela na sceni i u jednom trenutku bacila mikrofon na pod", pisalo je u izvještaju dopisnika BBC-ja Marka Louena.

Koncert u Beogradu bio je posljednji Ejmin veliki nastup. Sustiglo ju je sve - slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija…

Otkazala je svoju evropsku turneju, vratila se u London i odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih opojnih sredstava. Preminula je na današnji dan, 23. jula 2011. godine, a iza sebe je ostavila vječne muzičke hitove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije