Muzika

Divanhana Banjalučanima priredila magiju sevdaha

Divanhana Banjalučanima priredila magiju sevdaha
Foto: N.N. | Divanhana Banjalučanima priredila magiju sevdaha

BANJALUKA – Bosanskohercegovački bend Divanhana, koji na specifičan i sebi svojstven način njeguje i prezentuje tradiciju sevdaha, nakon pet godina održao je solistički koncert u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Divanhana je svojim nastupom još jednom potvrdila kvalitet i značaj u očuvanju tradicije i novog zvuka protkanog u sevdah, a cijeli koncert publika je ispratila gromoglasnim aplauzom.

Divanhana su majstori uklanjanja granica između sebe i publike, te svojim pristupom tradicionalnoj muzici ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, čak i one najstarije simpatizere klasičnih oblika sevdaha.

Koncert je realizovan u sklopu promotivne koncertne turneje “Zavrzlama tour“. Tako je Divanhana pred banjalučkom publikom premjerno izvela pjesme sa novog, višestruko nagrađivanog albuma “Zavrzlama“, koji je pobrao simpatije muzičkih kritičara, a posebno brojne publike u zemlji i regionu ali i mnogim svjetskim metropolama.

Publiku na koncertu su činile sve generacije ljubitelja sevdaha, koji ovaj segment muzike smatraju magičnim i romantičnim. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije