Muzika

Exitov life stream vidjelo četiri miliona fanova širom svijeta

Exitov life stream vidjelo četiri miliona fanova širom svijeta
Foto: exitfest.org | Exitov life stream vidjelo četiri miliona fanova širom svijeta

Snimke virtuelnih ili uživo nastupa najvećih svjetskih tehno zvijezda sa Life stream festivala koji je nedavno održan na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi vidjelo je čak četiri miliona fanova širom planete, saopštio je Exit tim, organizator festivala.

"Očekuje se, da do kraja godine ta brojka pređe i 10 miliona fanova koji će putem snimaka vidjeti ono što se dešavalo na Petrovardinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 3. do 6. septembra", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su tehno zvijezde poput Šarlot de Vit, Karla Koksa, Nine Kravic, Hot sins 82, Adama Bejera, Blek Kofija, Ben Kloka, Pol van Dajka, Mahmuta Orhana, Marsela Ditmana i drugih elektronskih velikana obilježili su Life stream festival.

Ovaj festival održan je kada je većina festivala na svijetu ili odgođena ili se održala samo onlajn.

"Exit je uspio da realizuje Life stream, globalni projekat koji će po mnogo čemu označiti festivalsku 2020. Umjesto virtuelnog svijeta, fanovima je ponuđeno punokrvno živo iskustvo, dok su snimci nastupa potom predstavljeni u osmodnevnom striming festivalu, publici širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Organizatori navode da je tim festivalom započelo obilježavanje 20. rođendana muzičkog Exit festivala.

"Vrhunac rođendanskog slavlja biće od 8. do 11. jula 2021. godine, kada nas očekuje festival u poznatom punom formatu, a na kome će nastupiti neke od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su Tajga, David Geta, di-džej Snejk, Erik Pric, Boris Brejha i mnogi drugi", navedeno je u saopštenju.

Exit je projekat Life stream pokrenuo u partnerstvu sa Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija (UN), najvećom humanitarnom organizacijom na svijetu.

Smisao tog projekta je da se skrene pažnja na stravičan podatak prema kome će 270 miliona ljudi širom svijeta do kraja ove godine doći na rub ekstremne gladi uzrokovane pandemijom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije