Muzika

Kekin za "Nezavisne": Pjesme treba da pristaju kao i odjeća

Kekin za "Nezavisne": Pjesme treba da pristaju kao i odjeća
Foto: Minja Šuković | Kekin za "Nezavisne": Pjesme treba da pristaju kao i odjeća

U parku ispod Titove vile u Herceg Novom sinoć je počeo Hype festival. Prve večeri održani su koncerti bendova Brkovi i Hladno pivo i Dr Nele Karajlić, a provjerena ekipa se pobrinula da ovaj festival starta u punom sjaju.

Ovom prilikom o nastupu u Crnoj Gori, muzici koju sviraju, ali i nekim vremenima koja su iza nas za "Nezavisne" je prije nastupa govorio Mile Kekin, frontmen Hladnog piva.

NN: Svirate svuda, kakvi su Vaši utisci iz Crne Gore i koliko često svirate ovdje?

KEKIN: Puno puta smo svirali u Crnoj Gori i svirali smo u svim našim republikama i državama. Alo, Zoki, jesmo svirali u Herceg Novom?

ZOKI: Nismo nikad!

KEKIN: Eee nismo još znači bili u Herceg Novom, tako da nam je večeras prvi put, ali smo u Crnoj Gori svirali mnogo puta i uvijek je dobro.

NN: Prije vas su bili Brkovi, poslije vas Nele…

KEKIN: Ja bih volio najradije da sviramo prvi jer je publika tada najsvježija. Sada su Brkovi napravili ovakvu feštu i treba izaći poslije njih. Najviše volim koncerte koji počinju u osam naveče.

NN: Vaša publika koja je s vama od početka žali što ne svirate punk i pjesme sa svojih prvih albuma, zašto je to tako?

KEKIN: Više nismo ti ljudi, mislim da pjesme trebaju pristajati kao odjeća koja se nosi. Okej je oblačiti se na jedan način sa 16 godina, međutim to prerasteš i furaš nešto drugo sa trideset, a sa 50 kao mi nešto totalno treće. Pjesma treba da pristaje svakom trenutku

NN: Znači nova vremena donose novu muziku?

KEKIN: Muzika je put, nije produkcija jednog te isto. Jer da jeste odmah bi se zaposlio na recepciji hotela Jadran. Najuzbudljivije u muzici je stvaranje nove pjesme.

NN: Pa recite nam kada će nova pjesma Hladnog piva?

KEKIN: Mi ćemo prvo malo stati. Nakon koncerata i svega treba malo povući kočnicu.

NN: Ali povukli smo svi kočnicu za vrijeme korone, zar to nije bilo dovoljno vremena da sve stoji, kako je to bilo kod Vas?

KEKIN: Pa nisam ništa naučio o sebi i o svijetu što bi me iz temelja promijenilo. Samo sam shvatio da se lako nađes u nekom distopijskom filmu, gdje odjednom ispadne da se baviš najopasnijim poslom na svijetu. Širiš aerosol i to ti treba pod hitno zabraniti. Bilo je stresno jer ja živim od nastupa i muzike. Ali nije mi uticalo pretjerano na moju kreativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije