Muzika

Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru
Foto: Arhiva | Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

Koncert pod nazivom "Sve bilo je muzika" posvećen opusu najznačajnijeg šansonjera sa prostora nekadašnje Jugoslavije Arsenu Dediću biće održan 30. maja u Sava centru.

Arsenovu muziku interpretiraće Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, The Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, Klapa "Maslina", a kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Hor "Kolibri".

Arsenovu poeziju govoriće poznati beogradski glumac Dragan Vujić Vujke.

Matija Dedić čuveni džez pijanista i sin Arsena Dedića i Gabi Novak kaže za Tanjug kaže da se na organizaciju ovakvog događaja odlučio jer je prije tri godine koncert posvećen njegovom ocu u Sava centru imao veliki uspjeh.

"Beograd je nesumnjivo grad u kojem ima najviše poštovalaca muzike Arsena Dedića. Moj zadatak je da održim sjećanje na izuzetan muzički opus Arsena Dedića na cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije", kazao je Dedić i dodao da u Beograd 30. maja stiiže Klapa "Masllina" iz Šibenika, grada u kojem je rođen Arsen Dedić.

"Biće to prilika da publika u Beogradu čuje pjesme autentično izvedene u najboljoj tradiciji dalmatinskog muzičkog kulturnog nasleđa. Dugujem svom ocu organizaciju ovakvih događaja. Nikada nisam želio da pozivam neke 'kapitalce na ovakve koncerte koji nisu imali nikakve veze sa mojim ocem...Svi učesnici koncerta u Sava centru na neki način su povezani sa mojim ocem...Osnovna mjera je velika ljubav prema njegovoj muzici", kazao je Matija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije