Muzika

Mladi harmonikaš dobio kolo na poklon

Mladi harmonikaš dobio kolo na poklon
Foto: Ilustracija | Mladi harmonikaš dobio kolo na poklon

BANJALUKA - U čast nagrađivanog mladog harmonikaša Radovana Ivanovića, u Koncertnoj sali Muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci u ponedjeljak, s početkom u 20 časova, biće održana promocija "Laureat kola", kompozicije simboličnog naziva koju je profesor Miroslav Vukelić posvetio svom učeniku zbog svih ostvarenih nagrada na domaćoj i međunarodnoj sceni.

"Svi mi harmonikaši sa ovih prostora, ili bar velika većina, htjeli to priznati ili ne, harmoniku počinjemo svirati podstaknuti našom tradicionalnom narodnom muzikom, posmatrajući neke svoje idole harmonikaše i maštajući kako bi to izgledalo kada bih ja imao priliku da sviram ovako, da imam svoju kompoziciju, svoje kolo i slično. Krećemo u muzičku školu čiji program podrazumijeva neke druge žanrove, koji su po mom mišljenju osnova svakog ozbiljnog bavljenja muzikom u bilo kom pravcu, ali želja za nekim svojim ličnim ostvarenjem u narodnoj muzici ostaje", kazao je za "Nezavisne" mladi harmonikaš Radoslav Ivanović.

Dodaje da je imao sreću i da zahvaljujući svojim profesorima, kako klasične muzike Savi Čovičkoviću i Milanu Vidoviću, tako i ljudima od kojih je učio narodnu muziku, Perici Jaćimoviću i maestru Ljubiši Pavkoviću, dođe do toga da u šesnaestoj godini snimi sopstveno "Laureat kolo".

"To kolo je za mene uradio niko drugi nego nastavnik od kojeg sam naučio prve note, gospodin Miroslav Vukelić. Naravno, posebno sam srećan što su kolo odsvirali zajedno moji prijatelji učenici MŠ i profesori, koji su mi ukazali čast i pokazali da umjetnost u našoj školi briše nekakve službene razlike između učenika i profesora, da kada smo u orkestru, svi smo jednaki i da svi imamo samo jedan cilj, a to je da u što ljepšem izdanju donesemo publici ono što sviramo", zaključuje Ivanović, koji posebno zahvaljuje sponzorima, među kojima su MŠ "Vlado Milošević" i RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije