Muzika

Objavljen duet grupe "Srčani udar" i Alena Islamovića

Objavljen duet grupe "Srčani udar" i Alena Islamovića
Foto: N.N. | Objavljen duet grupe "Srčani udar" i Alena Islamovića

Sve ljubitelje istinskog rocka u Bosni i Hercegovini i regiji oduševio je nedavno objavljeni duet grupe "Srčani udar" i Alena Islamovića "Na pola koplja".

Ova numera samo je nastavak rada benda na njihovom sedmom studijskom albumu "Sve ili ništa", na kojem su okupili zvučna imena i odlične saradnike. Uz Islamovića, koji je povezan s bendom od samog početka njihovog rada, tu su i Ante Toni Janković, Miki Petkovski (SMAK), Zlatan Ćehić Ćeha, Žanil Tataj Žak...

Ovi njegovatelji sirovog američkog "Louisiana" rock zvuka bez "šminke i peglanja", kako kažu stvaraju i sviraju u Kanadi, a šaroliku grupu muzičara iz Srbije uz Đurkovića čine Slobodan Boban Vitas (vokal i gitara), Dragan Rušić (klavijature), Szluka Istvan (bas gitara i prateći vokal), ali i jedan Bosanac iz Tuzle- Ademir Vaske Brčanović (bubnjevi i prateći vokal).

Sedmi album pripremaju već dvije godine, a do sada su uradili 18 pjesama, od kojih je većina objavljena. Trenutno su angažovani na još četiri pjesme i spota, a zanimljivo je da su u stvaranje jedne od njih uključili i svoju publiku. U pitanju je pjesma "Gost", a gošća na njoj je Lana Škrgatić, hrvatska muzičarka i članica grupe C.U.R.E., koja svira i u "Zabranjenom pušenju".

U Sjevernoj Americi nastupaju već 15 godina, a njihovu publiku čine i mlađe i starije generacije, ljudi sa prostora bivše YU, ali i Balkana, Kanađani, Amerikanci...

"Nažalost, do sada nismo imali priliku da gostujemo u BiH, a ni u Srbiji. U planu je bilo nekoliko nastupa ovog ljeta, ali je situacija i dalje neizvjesna. Nadamo se uskoro nekoj "normali", pa pravac Atlantik... Stižemo vam u goste", najavljuje Dejan Đurković Englez, producent, kantautor, gitarista i osnivač "Srčanog udara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije