Muzika

Seka Aleksić: "Držim se onoga što mi najbolje ide"

Provokativna i, kako sama za sebe kaže, "bogata kučka", Seka Aleksić nedavno se sa koncertnih bina preselila na filmsko platno.

Publika je može vidjeti u ulozi Smokvice u trećem nastavku kultnog filma `Mi nismo anđeli`. Od pjesama `Da sam muško`, preko `Crno i zlatno` do `Sviđa mi se tvoja devojka`, Seka je, kao Ceca nekad u `svoje vrijeme`, osvojila simpatije zaljubljenika u turbo folk širom bivše Jugoslavije, te sad spada u sami `vrh` te vrste muzike. Posao joj prosto cvjeta otkako je promijenila imidž, otvorila butik sa svojom dizajnerskom markom Rich Bitch, koja, kako kaže, oslikava njen karakter i daje jačinu, oštrinu i dozu bezobrazluka koji, kaže Seka, i te kako posjeduje. Uskoro, planira snimanje novog albuma u Grčkoj, sa autorima koji rade albume Ani Visi, Eleni Paparicu, Despini...

NN: Kakva su iskustva sa snimanja `Mi nismo anđeli 3` i koliko ti se dopao glumački poziv?

SEKA ALEKSIĆ: Dopada mi se, zanimljivo je, iako ne verujem da bih mogla baš da se bavim glumom. Volim kamere i svetla, ali u mom poslu sam više eksponirana u javnosti, a to mi više prija. Film je nešto što se malo ređe radi, verovatno je više isplativije, ali nije to to, nisi toliko u javnosti, koliko si kada se baviš muzikom.

NN: Ako sada počnu pristizati ponude za film, serije, pozorište, da li bi ipak prihvatila neku?

SEKA ALEKSIĆ: Već su mi neki Italijani nudili uloge. Oni na Košutnjaku rade filmove, ali sve mi je neozbiljno posle ove uloge. Ipak sam dobila pozavidnu ulogu u `Anđelima`, tako da mi je svaka manja uloga od ove neprihvatljiva.

NN: `Anđeli` se radikalno i oštro odnose prema turbo folku, a ti dolaziš upravo iz te sfere estrade. Da li te pogađa to što se ta vrsta muzike smatra seljačkom, u onom najgorem smislu te riječi?

SEKA ALEKSIĆ: Meni je žao što su narodnu muziku stavili u takav poseljačen kalup. Ja se nisam našla prozvanom, jer se ja takvom muzikom kakvu su prezentovali u filmu ne bavim. U pitanju su stariji pevači, poput Mice Trofrtaljke, a svi znamo šta je ona pevala... Mislim da se bavim malo modernijom vrstom turbo folka, koja se dopada i sredovečnoj publici, ali prvenstveno omladini, tinejdžerima... Meni se kod te vrste narodne muzike ne sviđa poseljačenost aranžmana, što dolazi do izražaja u sceni sa svadbom u filmu i to je, nažalost, zaista tako kod nas.

NN: Da li si pomislila da bi uloga Smokvice mogla potcijeniti tebe lično i tvoju muziku?

SEKA ALEKSIĆ: Bila sam skeptična u početku, ali su me svi tako dobro prihvatili, svi su bili sa mnom na `Vi`, baš su me držali na nivou, kao i svakog glumca i tu stvarno nemam zamerke. A što se tiče muzike, nije me dotakla tema ni malo. Ja volim muziku kao muziku, volim slušati apsolutno sve. Brat me je oduvek davio metalom, rokom, kasnije elektro, ali meni je oduvek bolje `išla` Lepa Brena, Vesna Zmijanac... Zaista bih volela da znam pevati pesme svih žanrova, ali kad ne znam, tako se držim onoga što mi najbolje ide.

NN: Za tvoju modnu marku Rich Bitch se pročulo i u regionu, ali još nema gdje da se kupi. Kako napreduje modni biznis? Hoćeš li širiti posao?

SEKA ALEKSIĆ: Naravo, polako ali sigurno... Neverovatno, ali nedavno su se u nekoliko dana prodale sve trenerke koje sam imala u butiku. Uskoro proširujem saradnju sa dve poznate kreatorke, imaćemo zajednički brend, koji će se najviše bazirati na dječjoj konfekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije