Muzika

Šerbedžija priredio veče čiste umjetnosti za kraj "Banja Luka Festa"

Šerbedžija priredio veče čiste umjetnosti za kraj "Banja Luka Festa"
Foto: N.N. | Šerbedžija priredio veče čiste umjetnosti za kraj "Banja Luka Festa"

BANJALUKA - Nastupom Radeta Šerbedžije zatvoren je prvi "Banja Luka Fest", internacionalni muzički festival na kome je publika iz cijelog regiona tokom pet festivalskih večeri uživala u koncertima najeminentnijih muzičkih umjetnika.

Šerbedžija je prije koncerta prošetao crvenim tepihom noseći u ruci čašu bijelog vina, a publika ga je dočekala na nogama uz gromoglasni aplauz. Iako ističe da posljednjih mjeseci uopšte nije pio alkohol, čemu je nazdravio, dodao je da se uz čašu vina želi opustiti pred veliki koncert.

"Ne pijem često, a čaša vina je tradicija pred svaki koncert", rekao je Šerbedžija. U njegovom nastupu uživalo je nekoliko stotina posjetilaca, a većina je došla čak i sat vremena ranije kako bi zauzela što bolje mjesto. Da je "Banja Luka Fest#" završen uz veče čiste umjetnosti i da su svi prisutni uživali u svakoj sekundi govori i činjenica da je Šerbedžija dva puta izašao na bis.

Iako kaže da je Banjaluka i njegov grad, sa zadnjeg koncerta na ovom mjestu prije deset godina ga ne vežu tako lijepe uspomene, no, ističe, u subotu veče je sve izgledalo impresivno.

"Banjaluka je grad moje sestre Milice, ali kad malo bolje razmislim Banjaluka je postala i moj grad", rekao je Šerbedžija.

Posebnosti koncerta na Kastelu doprinijele su i Sara i Nika iz Doboja, koje su zajedno sa ovim velikim umjetnikom otvorile koncert i izvele pjesmu "Zaboravi".

"One su moji najmlađi fanovi i ja sam počastvovan što smo zajedno otvorili ovaj koncert", rekao je Šerbedžija.

Tokom večeri nizale su se nove i stare pjesme, a Šerbedžiju je u stopu pratio bend "Zlatni kolodvor".

U nekoliko navrata Šerbedžija je istakao kako je on vojnik Arsena Dedića i publici je prepričao pokoju anegdotu sa njihovih druženja te potom izveo neke od najljepših Arsenovih pjesama.

"Ne daj se, Ines", "Men' se dušo od tebe ne rastaje", "Ostala si uvijek ista"... samo su neke od pjesama koje je Šerbedžija izveo na svoj način te priredio veče za pamćenje. Petodnevni festival u gradu na Vrbasu je otvoren uz koncert Stefana Milenkovića i simfonijskog orkestra "Kamerata" Novi Sad, potom su uslijedili koncerti Zvonka Bogdana i Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupila portugalska fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banjaluci jedan od najljepših u karijeri.

Svjetska zvijezda fado muzike Mariza povela je publiku na tvrđavi Kastel u Banjaluci na svojevrsno muzičko putovanje kroz taverne i ulice Portugala, Španije, Argentine i otvorila pred njima široku emocionalnu paletu fadoa, muzike čežnje, gubitka i melanholije...

Za ovdašnju publiku pjevala je Mariza "Por ti", "Làgrima" i svoju omiljenu "Primavera", čijim je izvođenjem kupila banjalučku publiku te dobila višeminutne stojeće ovacije.

Vrlo lako je pokazala zašto je svjetsko ime, a nije štedjela ni glas ni emocije. Dijelila ih je sa strašću, učila je publiku da pjevaju zajedno, što je bilo pomalo nespretno pa je izazvala i salve smijeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije