Muzika

Sve spremno za Bajagu i "Banja Luka Fest"

Sve spremno za Bajagu i "Banja Luka Fest"
Foto: Nezavisne novine | Sve spremno za Bajagu i Banjaluka Fest

Jedan od najvećih rokera regiona Momčilo Bajagić Bajaga večeras je ispred Kamene kuće najavio svoj sutrašnji koncert na "Banja Luka Festu" te kroz šalu istakao kako mu je drago što je kiša u gradu na Vrbasu pala večeras što znači da neće sutra.

"Drugi put nastupam na Kastelu, ali bina i sve ovaj put izgleda fenomenalno, maloprije smo se šalili da ste napravili Sava Centar na otvorenom. Uz to i ozvučenje je vrhunsko i jedva čekam da sviramo sutra pred publikom", rekao je Bajaga. 

Pop rok grupa "Bajaga i Instruktori" otvoriće drugi "Banja Luka festival" koncertom za rok grupu, orkestar i hor a Bajaga je istakao kako je za njega ovaj koncept sjajan i kako uživa u njemu. 

"U Ljubljani smo svirali sa njihovim horom i orkestrom, ovdje ćemo sa Banjalučkim, to je uvijek zanimljivo jer dođu cijele porodice ljudi koji sviraju sa nama, pa sve dobije neku drugačiju dimenziju", rekao je Bajaga. 

Pored Bajage na Banja Luka Fest-u regionalna muzička diva Josipa Lisac nastupiće druge večeri 7. jula.

Treće festivalsko veče, 8. jula će biti rezervisano za špansku muzičku zvijezdu Luz Kasal, poznatu po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara - "Piensa En Mi" i "Un Ano de Amor" iz kultnog ostvarenja "Visoke potpetice".

Naša publika je Luz Kasal dodatno zavoljela i kroz pjesmu "Madrugadas", naslovnu numeru filma "Montevideo, vidimo se" Dragana Bjelogrlića.

Ove numere biće dio repertoara za njen prvi koncert u Bosni i Hercegovini, koji priprema sa posebnom pažnjom.

Gostovanje španske dive na Banja Luka Fest-u biće prilika za povezivanje kultura dvije zemlje.

Muzička zvijezda Zdravko Čolić premijerno u Banjaluci imaće koncert u pratnji simfonijskog orkestra, što će zapravo biti svjetska premijera spektakla "Zdravko Čolić Symphonic".

Kako najavljuju organizatori, muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banjaluku i ovog ljeta centrom regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije