Pozornica

Narodno pozorište sezonu otvara koncertom "Sarajevo ljubavi moja"

Narodno pozorište sezonu otvara koncertom "Sarajevo ljubavi moja"
Foto: Ustupljena fotografija | Kulturu na ulice: Narodno pozorište sezonu otvara koncertom "Sarajevo ljubavi moja"

Narodno pozorište Sarajevo će otvoriti novu umjetničku sezonu 6. septembra u 20 časova na trgu Susan Sontag sa koncertom Sarajevo ljubavi moja

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice!“, u utorak, 6. septembra sa početkom u 20 časova na trgu „Susan Sontag“ biće izveden koncert „Sarajevo ljubavi moja“ u izvedbi solista i hora Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a.

Koncert „Sarajevo ljubavi moja“ predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela  iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvešće neke od najpopularnijih pjesama, „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti“, „Plima“, „Ima neka tajna veza“, „Da sam ja netko“, „Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo“ i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Ulaznice za koncert „Sarajevo ljubavi moja“ su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od ponedjeljka, 5. septembra 2022. od devet časova.

Program festivala Kultura na ulice! do kraja oktobra

Program Narodnog pozorišta Sarajevo - Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih opština pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu.

Program festivala Kultura na ulice! možete pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije