Pozornica

Tito, Jovanka, Elizabet Tejlor i Ričard Barton "zaigrali" pred banjalučkom publikom

Tito, Jovanka, Elizabet Tejlor i Ričard Barton "zaigrali" pred banjalučkom publikom
Foto: Nezavisne novine | Tito, Jovanka, Elizabet Tejlor i Ričard Barton "zaigrali" pred banjalučkom publikom

BANJALUKA - Predstava inspisana istorijskim susretom dva bračna para - Tita i Jovanke Broz s Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor sedamdesetih godina prošlog vijeka "Bilo jednom na Brijunima", odigrana je pred banjalučkom publikom prve večeri Aprilili festa.

Milan Marić, Branislav Trifunović, Sanja Marković i Tihana Lazović oživjeli su stvarni istorijski susret dva čuvena bračna para te kroz slavne likove provukli šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima te ostavili publici na razmišljanje koji su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, ličnj interesi i društvene zasluge.

Iako su mnogi mišljenja da predstava govori ponajviše o samom Titu, odaje se utisak da je lik Jovanke glavni nosilac predstave.

Predstava "Bilo jednom na Brijunima" kreće od istinitog istorijskog susreta o kojem se zna veoma malo iz pisanih i video tragova jugoslovenskih medija.

Za pripremanje ove predstave poslužile su i biografske spise i crtice iz dnevnika Ričarda Bartona.

Predstava je bazirana na osnovni povod ovog susreta bračnih parova a to je snimanje filma "Sutjeska". Osim te informacije sve ostalo u predstavi je plod je mašte.

Upravo domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog susreta tema je predstave koja je prepletena i stvarnim arhivskim snimcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije