Pozornica

Uspjeh Dječijeg pozorišta RS na "Zlatnoj iskri": Četiri nagrade za "Sedam gavranova"

Uspjeh Dječijeg pozorišta RS na "Zlatnoj iskri": Četiri nagrade za "Sedam gavranova"
Foto: N.N. | Uspjeh Dječijeg pozorišta RS na "Zlatnoj iskri": Četiri nagrade za "Sedam gavranova"

Žiri 24. "Zlatne iskre" Međunarodnog lutkarskog festivala Kragujevac od sedam kategorija dodijelio je četiri nagrade Dječijem pozorištu Republike Srpske za predstavu "Sedam gavranova".

Žiri je radio u sastavu Jacek Mjalenovski, Ljudmila Konstantinova i Milica Redžić Vulević.

Kompletan umjetnički ansambl predstave "Sedam gavranova" dobio je glumačku nagradu, Jakub Maksimov za režiju, Lazar Novkov za muziku, a u kategoriji nagrade za dramaturgiju žiri je takođe nagradio Jakuba Maksimova.

U predstavi "Sedam gavranova" igraju Aleksandra Spasojević, Slobodan Perišić, Duško Mazalica Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Saša Terzić, Dragan Vučić i Rade Kostić.

Kako su istakli iz Dječijeg pozorišta RS, glumačka nagrada za ovaj ansambl još jednom dokazuje da glumci ovog teatra snagom impresivne kolektivne igre, partnerskim prožimanjem i ujednačenošću tima koji igra kao jedan, plijene scenom, što ovu nagradu čini izuzetnom.

Predstava "Sedam gavranova" se takmičila sa teatrima i predstavama "Posjetilac" Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, "Debela" Pozorišta mladih iz Novog Sada, "Ferdo, veliki ptić" Lutkovnog gledališča Maribor, "Vuk i sedam jarića" Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Beograda, "U dečjoj sobi" Pozorišta za decu i mlade Sjeverna Makedonija, "Smećeeee" Teatra "Zero le Kondukta" iz Barselone i "Flekavac" Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije