Jet set

Dona Ares: Ne podnosim neznalice

Dona Ares: Ne podnosim neznalice
Dona Ares: Ne podnosim neznalice

Popularna bh. pjevačica Dona Ares, koja je nedavno, skrativši kosu, potpuno promijenila imidž, protekla dva mjeseca neumorno nastupa u bh. gradovima, regionu i inostranstvu. Istovremeno radi i na snimanju novog albuma, a angažovana je i na snimanju novogodišnjih programa.

Javnosti manje poznata kao Azra Kolaković, na domaćoj estradnoj sceni je već 12 godina, a muzikom se bavi još od djetinjstva.

Rođena je u Bihaću, a živjela u Zagrebu, Puli, Sarajevu, Beogradu, Minhenu, Štutgartu, Duisburgu i još nekim gradovima u Njemačkoj.

"Mislim da bih mogla živjeti bilo gdje. Presudna mi je zapravo samo klima; ne volim pretople krajeve, ne podnosim vrućinu, ja sam za umjerenu varijantu, bilo toplo ili hladno. Prevazišla sam davno momente prevelikog vezanja za mjesto i stvari, sada se vežem samo za ljude", kaže ona.

Imala je predivno djetinjstvo, tako da joj je teško izdvojiti neke trenutke, a prvog ljubavnog sastanka se više i ne sjeća. Inače, ne vjeruje u priču da je prva ljubav najljepša i najbolja.

"Jeste divna, ali to mislimo za svaku sljedeću", smatra Dona Ares.

Kaže da joj je karijera na prvom mjestu, te da ambicija i planova za budućnost ima zaista mnogo, iako ne voli da planira na duge staze.

"Teško mi je pričati o ambicijama i planovima, kada sam stalno na putu, pa su planovi relativan pojam. Uglavnom se bavim kratkoročnim planovima, a to je za sada novi album, na kojem već radimo", objašnjava.

Završila je nižu i srednju muzičku školu, instrumentalni odsjek, klavir.

"Zahvaljujući takmičenjima i raznim koncertima po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, još od malih nogu sam navikla putovati i nastupati. Stekla sam radnu disciplinu i to mi pomaže danas. Studij engleskog jezika sam napustila, jer, nažalost, nemam vremena da se bavim još i fakultetom", kaže Dona Ares.

Da nije umjetnik, bila bi sigurno diktator, jer voli da naređuje i da ima maksimalnu kontrolu nad svim.

"Mene zapravo samo 'vode' pod 'pjevačica', mada sam puno više. Bavim se pisanjem pjesama, tekstova i muzikom, sviram klavir, volim grafički i web dizajn, audio i video editing, slikam, kreiram, crtam... Zanima me sve što je umjetnost i kreativni rad", ističe ona.

Već dugo ima njemačkog ovčara Reksa, a kod majke - Ari, francusku pudlu.

O svojim vrlinama ne voli da govori i kaže da bi to trebalo da kažu drugi.

"Nisam uradila nikome ništa što nije zaslužio, bilo dobro ili loše. Nekada me nervira baš sve. Ako nisam raspoložena, volim držati lekcije", priča Dona Ares.

Neznalice, lažljivce i lijene ljude ne podnosi, a da bi neko bio njen prijatelj mora da bude pametan, iskren, vrijedan, okretan, snalažljiv i iskusan.

Teškim situacijama se, kaže, suprotstavlja zdravim razumom.

Omiljene boje su joj crna, crvena i bijela, a kada bi uhvatila zlatnu ribicu, njena želja bi bila da jede koliko hoće, a da se ne deblja. Njen mercedes S 350 L joj je omiljeni automobil.

Iz takta je izbaci lažna skromnost, ulizice, sitni interesi i još sitnije prevare.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije