Jet set

Megan Markl optužena za zlostavljanje: Naložena istraga, rezultati se kriju

Megan Markl optužena za zlostavljanje: Naložena istraga, rezultati se kriju
Foto: Tanjug/AP | Megan Markl optužena za zlostavljanje: Kraljica naložila istragu, rezultati se kriju
N.N.

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl dugo se suočavala s glasinama i optužbama da je maltretirala svoje osoblje prije nego što se preselila u Kaliforniju s princom Harijem.

Iako je sama kraljica naložila nezavisnu istragu privatne advokatske firme, izvještaj koji su sastavili nikada neće biti objavljen, piše The Sunday Times.

Nezvanični izvori iz Bakingemske palate dojavljuju kako je razlog tome da se konačno zaustavi bilo kakva eskalacija napetosti između Saseksovih i ostatka kraljevske porodice.

Zvanična istraga je obuhvatila saslušanja četiri ili pet članova pomoćnog tima Harija i Megan, iako je za njih u nekim trenucima radilo i do 25 zaposlenih koji bi mogli da se smatraju potencijalnim svjedocima. Čini se da oni nisu imali nikakve pritužbe.

Od pokretanja istrage prošlo je više od godinu dana, ali kraljevski službenici do sada su odbijali da otkriju bilo kakve rezultate ili čak potvrde hoće li rezultati istrage biti uključeni u ovogodišnji zvanični izvještaj koji bi trebao da bude javno objavljen u junu.

Palata neće dati ni zvaničnu izjavu o izveštaju, a ni priznati promene u svojoj politici ljudskih resursa nakon Meganinog navodnog maltretiranja, pišu britanski tabloidi.

Podsjetimo dvoje tzv. "viših djelatnika" optužilo je vojvotkinju od Saseksa da ih je maltretirala dok je jedna bivša zaposlena rekla da ih je ponizila.

Druga pomoćnica govori da je Megan koristila emocionalnu okrutnost i manipulaciju, što bi se moglo nazvati i mlatretiranjem.

Megan je odmah odbacila optužbe, a kasnije je Opra Vinfri u vrlo kontroverznom intervjuu dala do znanja da Bakingemska palata koristi medije kako bi "prenosila potpuno lažnu priču". (

(Kurir.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije