Jet set

Na aukciji sveska sa suđenja Džonija Depa i Amber Herb

Na aukciji sveska sa suđenja Džonija Depa i Amber Herb
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Na aukciji sveska sa suđenja Džonija Depa i Amber Herb

Sveska u sudnici sa detaljima o neviđenim događajima sa suđenja za klevetu Džoniju Depu i Amber Herd je na prodaju na eBay-u za skoro 15 hiljada dolara.

U jednom od suđenja o kojima se najviše raspravlja u posljednje vrijeme, porota iz Virdžinije donijela je jednoglasnu odluku da je Herd (36) oklevetala Depa (58), kada je sebe nazvala žrtvom porodičnog zlostavljanja u tekstu iz 2018.

Herdovoj je naloženo da plati 15 miliona dolara odštete, uključujući 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija Peni Askarate smanjio kaznenu odštetu na 350.000 dolara prema zakonu države Virdžinija. U međuvremenu, porota je takođe dodijelila kompenzaciju Herdovoj od dva miliona dolara jer je bila oklevetana kada je Depov advokat Adam Voldman nazvao njene optužbe o zlostavljanju prevarama.

Lari Forman, advokat iz Kentakija, rekao je kako je učestvovao na suđenju koje se održalo u sudnici okruga Ferfaks u Virdžiniji i napravio neke bilješke. Forman je objasnio je da je u početku zapisivao detalje samo povremeno, ali su mu prijatelji rekli da nastavi da pravi bilješke.

U vrijeme kada je presuda objavljena, Formanova bilježnica je imala skoro 20 stranica dnevno i pokrivala je između 23 i 26 dana slučaja. Sveska navodno sadrži detalje o reakcijama porotnika koje nisu snimile kamere.

Nakon što je slučaj okončan, advokat je odlučio da svoje memoare stavi na prodaju na eBay. Trenutna cijena za bilježnicu iznosi nevjerovatnih 14.469 dolara.

Navodi se da bilježnica ima 132 potencijalna kupca i preostalo je nešto manje od 10 sati do prodaje u vrijeme objavljivanja.

Forman je odlučio da donira prihod Dečjoj bolnici u Los Anđelesu. Smatra to prikladnim jer je Herdova ranije svjedočila da je planirala iznos koji je dobila od Depa tokom razvoda da donira u dobrotvorne svrhe.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije