Ljubav i seks

Ako se stidite sopstvenog tijela isprobajte ove poze u seksu

Ako se stidite sopstvenog tijela isprobajte ove poze u seksu
Foto: Pixabay | Ako se stidite sopstvenog tijela isprobajte ove poze u seksu

Svi imamo potrebu da se pokažemo u najboljem svjetlu, da ličimo na dame sa crvenih tepiha i da imamo tijela onih sa Instagrama, zaboravljajući da mnogo toga od prikazanog nije realno.

Nedostatak samopouzdanja proizilazi upravo iz nerealnih očekivanja koje nameće "vještački modni svijet" koji diktira kako bi žensko tijelo trebalo da izgleda. Ovakav odnos prema sopstvenom tijelu dugoročno može izazvati psihičke posljedice.

Neophodno je realno sagledati stvari i shvatiti da je potpuno nepotrebno kvariti sliku o sebi nerealnim telima i modnom kulturom koja pokušava da nam nametne ove vještačke trendove. Radite na sebi u smislu da gradite svoje samopouzdanje, a to možete postići i (vjerovali ili ne) uz pomoć ovih seksualnih poza koje će vaš ego vinuti u visine.

Misionarski položaj

Ovaj bezvremenski klasik je idealan ako se malo stidite svog stomaka. Dok je na vama, partner čak ni ne vidi previše vašeg tijela. To je veoma intimna poza koja vam omogućava da se povežete na dubljim nivoima i, što je možda najvažnije, u ovom položaju možete uspostaviti kontakt očima sa svojim partnerom i tako u potpunosti uživati u intimnosti. Poza je veoma jednostavna i nije zahtjevna, pa će biti idealna za one koji nisu naročito vješti.

Doggy style

Doggy je još jedna večna poza koju čak i neiskusni mogu izvesti. Ako nemate puno samopouzdanja, ovo je odlična poza da počnete da ga "gradite". Partner je iza vas, pa vidi samo dio vaših leđa i nema razloga da se osjećate neprijatno, bar zbog vašeg fizičkog izgleda.

Poza kašike

Ova poza je idealna za one najstidljivije. Poza kašike je veoma intimna, a sa druge strane partner skoro ništa ne vidi jer oboje ležite na boku, muškarac iza vas privija svoje telo uz vaša leđa. Idealna poza ako ste neiskusni i tek gradite seksualno samopouzdanje, piše zena.rtl.hr.

Lotos

Ova poza potiče iz joge i jedna je od intimnijih, a izvodi se tako što jedna osoba sjedi na podu, prekrštenih nogu, a druga joj je u krilu. Partneri su okrenuti jedno naspram drugog, tako što obmotaju noge oko tijela svog partnera. Trebaće vam malo više truda i fleksibilnosti za ovu pozu, ali se isplati.

(Prva)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije