Ljubav i seks

Dvije poze koje mnogi vole, ali često mogu biti opasne i neprijatne

Dvije poze koje mnogi vole, ali često mogu biti opasne i neprijatne
Foto: Ilustracija | Dvije poze koje mnogi vole, ali često mogu biti opasne i neprijatne
N.N.

Brojne su seks poze koje muškarci vole da upražnjavaju i u kojima uživaju. Ipak, neke od njih mogu biti opasne i bolne.

Ako želite siguran seks, barem onaj dio koji se odnosi na sigurnost muškog polnog organa, najbolje je da se pridržavate misionarske poze, tvrde naučnici iz Brazila.

Oni su analizirali stvarne slučajeve frakture penisa u seksualnim igrama proteklih 13 godina i zaključili kako se tek 21 odsto povreda dogodi u misionarskom seksu, dok je poza "ona gore" ili popularna kaubojka odgovorna za skoro polovinu povreda.

Druga je, inače brojnim muškarcima omiljena poza u kojoj je žena na sve četiri, odnosno dogi stil, u kojoj je nastalo oko 29 odsto povreda.

Istraživanje objavljeno u časopisu Napredak Urologije razmatra kako je problem u kaubojskoj pozi to što žena cijelom svojom težinom pritiska muškarca, odnosno njegovu muškost, a silovit pokret pod pogrešnim uglom lako uzrokuje frakturu.

S druge strane, u položajima u kojima muškarac ima kontrolu, on ima bolju šansu da zaustavi seks ako osjeti "ulazak" pod pogrešnim uglom. Ipak, i u dogi pozi, u kojoj on ima kontrolu, pretjerana zanesenost može ga natjerati na nekontrolisane pokrete, piše Dejli Mejl, prenosi 24sata.hr.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije