Ljubav i seks

Izbor muškarca govori mnogo o vama

Izbor muškarca govori mnogo o vama
Foto: il | Izbor muškarca govori mnogo o vama
N.N.

Htjele vi to da priznate ili ne, svaka žena ima tip muškarca koji smatra privlačnijim od ostalih, a upravo taj izbor govori mnogo o vama. Možda i više nego što biste htjele.

Narcisoidni tip

Karakteristike: Zaljubljen u sebe, uvijek u centru pažnje, uvijek najglasniji, uvijek s potrebom da šarmira. Jednom kad ga upecaš, otvara se i njegova ružna strana - moraš ga stalno hvaliti i prihvatati njegovu kritiku koju dijeli na sve strane.

Zašto ga biraš? Vjerovatno zato što si i sama narcisoidna. Znamo, zvuči grozno, ali tako je. Narcisoidni ljudi se često privlače, a jednom kada započnu vezu, ona se pretvara u konstantno takmičenje u tome ko će biti bolji, ljepši, i ko će od drugih dobijati više pažnje.

Emocionalno nedostupan tip

Karakteristike: On nije spreman za vezu, ne voli da pokazuje osjećanja i nikako mu se ne sviđa da planira budućnost s tobom. Upecati ga ne možeš, jer te uvijek drži na ledu.

Zašto ga biraš? Zato što imaš osjećaj da ne zaslužuješ bolje. Žene koje stalno pokušavaju da se izbore sa ovakvim muškarcima nemaju dovoljno samopouzdanja da kažu: "Ja zaslužujem muškarca koji će me obožavati" - i sklone se.

Tip kojeg treba popraviti

Karakteristike: On nije dovoljno dobar za tebe, ali jednom kad završiš s njim, biće baš savršen. Kad ga upecaš, imaš osjećaj da si započela dobrotvorni projekat.

Zašto ga biraš? Imaš stalnu potrebu da popravljaš nešto, da budeš nečiji junak, dokažeš da si dobra osoba. Vjerovatno u tvojoj prošlosti postoji veza zbog koje se osjećaš loše pa pokušavaš da se iskupiš za stare grijehe.

Zauzeti tip

Karakteristike: Ima djevojku, ili još gore - ima ženu. Nećeš ga upecati jer je zauzet, a čak i ako zbog tebe ostavi sve, vrlo izvjesno je da će te otkačiti jer mu više nisi zabranjena.

Zašto ga biraš? Jer nemaš poštovanja prema samoj sebi. Ako imaš obraza da budeš u vezi s nekim ko već ima drugu vezu, pokazuješ da nemaš poštovanja ni prema drugima. Potajno se vjerovatno nadaš da će ostaviti svoju djevojku ili ženu i potajno vjeruješ da ne zaslužuješ bolje od muškarca koji je samo tvoj.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije