Ljubav i seks

Kakve posljedice na organizam ostavlja život bez seksa?

Kakve posljedice na organizam ostavlja život bez seksa?
Foto: Ilustracija | Kakve posljedice na organizam ostavlja život bez seksa?

Naučnici imaju dobar razlog da tvrde da je seksualna intimnost jedna od najvažnijih komponenti u životu čovjeka. Iako možda niste svjesni toga, kada prestanete da vodite ljubav, u vašem tijelu se odvijaju određeni procesi.

Kada prestanete da vodite ljubav, u vašem tijelu se odvijaju određeni procesi...

Život bez seksa ostavlja ozbiljne posljedice, a ovo je dio njih:

Nesanica

Pored nesanice, eksperti tvrde da oni koji apstiniraju od seksa češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

Žene postaju asocijalne

Osjećanje je određeno preko hemijskog procesa koji se odvija u vašem mozgu. Kada vodite ljubav, krv je ispunjena određenim hemikalijama zbog kojih osjećate spektar pozitivnih emocija.

Lišavajući tijelo ovog prirodnog procesa, narušavate svoj unutrašnji hemijski balans. Kao rezultat toga, kod većine žena se javljaju depresija i promjene raspoloženja. Nakon dužeg perioda apstinencije, žene obično postaju probirljive i teško ulaze u nove veze.

Javlja se stres

Intimnost je jedan od prirodnih načina za oslobađanje od stresa. Migrena, nesanica, nedostatak apetita, signali su koje nam naše tijelo šalje kada nam je potrebna promjena.

Pad imuniteta

Intimnost jača imuni sistem aktivirajući stvaranje imunoglobulina, čime se povećava sposobnost organizma da se bori protiv bolesti.

Mentalna neravnoteža

Intimnost stimuliše mentalnu aktivnost. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju i više energije, dok neki naučnici tvrde da su u ovom slučaju i koncentracija i kreativnost na višem nivou.

(crnobelo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije