Ljubav i seks

Koja količina seksa je normalna?

Koja količina seksa je normalna?
Foto: Pexels/Vitaliy Izonin | Koja količina seksa je normalna?
N.N.

Bez obzira da li ste u vezi, u braku ili solo, ali imate prijatelja sa beneficijama, vjerovatno ste se bar jednom zapitali koliko seksa je normalno.

Jednom dnevno, jednom sedmično, jednom mjesečno?

Ne postoji tačan ili ispravan odgovor na ovo uvijek prisutno pitanje, jer količina seksa u vezi zavisi od individualnih potreba, želja i mogućnosti. 

Libido svake osobe je na različitom nivou i to ne znači nužno da ste vi i vaš partner na istoj talasnoj dužini po ovom pitanju. Niti morate biti, iako je stepen usklađenosti proporcionalan zadovoljstvu seksualnim životom.

Sa druge strane, može se desiti da vi i vaš partner imate savršeno usklađen libido i da zaista vodite ljubav uvijek na obostrano zadovoljstvo, bilo jednom sedmično ili jednom mjesečno. 

Ono što je važno jeste da se ne zamarate brojkama i statistikom drugih parova, sve dok ste zadovoljni količinom seksa u svom životu. 

Ne morate da brinete da nešto nije u redu sa vama ako želite seks svaki dan ili čak nekoliko puta dnevno, ili ako, pak, imate želju i potrebu samo jednom mjesečno. 

Ljudska seksualnost je zaista veoma širok spektar po pitanju svih mogućih preferencija i, kao što su različiti ljudi seksualno uzbuđeni različitim stvarima, pozama i pokretima, teško je govoriti o normalnoj količini seksa.

Iako postoje brojne studije na ovu temu koje su proizvele određene statistike, ne morate da brinete ako se ne uklapate u većinu. 

Najvažnije je sopstveno zadovoljstvo i mogućnost zdravog razgovora o seksualnom životu sa partnerom, prenosi Cosmopolitan.hr. 

Ako se vi i vaš partner razlikujete u potrebama, pokušajte da pronađete kompromis i razgovarajte o tome. 

Zdrava komunikacija je osnova svake uspješne veze, bez obzira na problem. 

Mada, da se razumijemo, nivo libida uopšte ne bi trebalo smatrati problemom. Sto ljudi...

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije