Ljubav i seks

Koja najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam

Koja najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam
Foto: Cottonbro/Pixabay | Koja najbolja, a koja najgora poza za ženski orgazam

​Istraživači jedne ginekološke klinike u Njujorku došli su do zanimljivih saznanja procenjujući povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da dovedu ženu do vrhunca.

Misionarska poza je na glasu kao najdosadnija poza u seksu, ali bi nakon ovog naučnog otkrića upravo ona mogla postati novi favorit žena.

Istraživači privatne ginekološke klinike "New H. Medical" u Njujorku otkrili su da je isprobana i istinita metoda - sa muškarcem na ženi čiji su bokovi naslonjeni na jastuk - najbolji način da se dotok krvi u klitoris postigne i dođe do vrhunca, prenosi NYP.

L-ekari su koristili ultrazvučni skener za mjerenje protoka krvi na testiranom paru u nekoliko položaja po 10 minuta.

Položaji su uključivali kaubojku, lotus, misionarski i dogi.

Prema snimcima, položaji licem u lice uopšteno su poboljšali protok krvi u klitorisu, što je dovelo do boljih orgazama.

Uprkos bezbrojnim dostupnim vodičima koji govore o tome kako udovoljiti partneru, tim istraživača, predvođen dr Kimberli Lavi, imao je za cilj da riješi nedostatak naučnih istraživanja koja procjenjuju povezanost između različitih koitalnih položaja i njihove sposobnosti da proizvedu ženski orgazam.

Na primjer, dogi poza proizvodi najmanju količinu direktnog kontakta s klitorisom i rezultuje zanemarljivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, napisali su istraživači, prenosi 24 sedam.rs.

Jastuk se pokazao kao ključan za maksimalan užitak zbog dubljeg prodiranja.

"Jastuci koji se prodaju za ovu namjenu, često nazivani 'seks jastuci' ili 'jastuci za pozicioniranje' obično su čvrsti i klinastog oblika, omogućujući precizniju i dosljedniju angulaciju karlice od uobičajenih jastuka za krevet", objasnili su stručnjaci.

Ipak, primijetili su i da rezultati među ženama mogu varirati s obzirom na to da ne doživljavaju isti nivo stimulacije u svakom seksualnom položaju, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije