Ljubav i seks

Muškarci otkrili zašto imaju ljubavnice

Muškarci otkrili zašto imaju ljubavnice
Foto: Nezavisne/arhiva/ilustracija | Muškarci otkrili zašto imaju ljubavnice

Stranica za pronalaženje vanbračnih odnosa 'Victoria Milan' pozabavila se temom - zašto toliko muškaraca vara pa su anketirali njih preko 8000 - iz SAD-a, Irske, Velike Britanije, Španije, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske.

Željeli su otkriti kakve iritantne stvari kod partnerkr ih motivišu da utjehu potraže u naručju ljubavnice, prenosi 24sata.hr. 

Ovo su najčešći razlozi:

Često mijenjaju raspoloženje

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali skloni smo to skrivati ​​od ljudi u čijem se društvu ne osjećamo ugodno. Na početku veze većina pokušava ostati pozitivna i srećna jer je tako lakše privući i zadržati partnera. Međutim, kada veza postajne ozbiljnija i trajnija, tada 'kočnica' popušta i dolazi ponekad do erupcije lošeg raspoloženja

Prema istraživanju, čak 97 odsto muškaraca je kazalo kako ih takvo ponašanje kod partnerki najviše iritira.

Ljubomorne su

Čak 96 odsto muškaraca u anketi kaže reklo je da nimalo ne voli takvo ponašanje. Stoga, moguće je da njihove partnerke imaju urođene probleme s ljubomorom, a to je ono što ih vodi u naručje drugoj. S druge strane, možda su ljubomorne zato što osjete da ih partner već vara.

Pričaju prijateljicama o njihovoj intimi

Ovakvo ponašanje iritira 93 odsto muškaraca. Što ste duže zajedno, veće su šanse da imate zajedničku grupu prijatelja. Ali, to može biti nezgodno - znati da vaši zajednički prijatelji znaju sve o vašoj intimi.

Lako se naživciraju

I to je ono što muškarce vodi u preljub jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je ugodnije ponekad tako provoditi vrijeme. Njih 90 odsto se izjasnilo da im to jako smeta.

Nikad ne kažu što žele

Žena mi nikad ne kaže što želi, to me izluđuje, rekao je jedan, a prema istraživanju, čak 89 odsto muškaraca reklo je da im ovo jako smeta. Smatraju da žene ne bi trebale očekivati ​​od svojih partnera da budu intuitivni.

One očekuju da će njihov muškarac izdvojiti vrijeme za njih, pomoći im oko kuće i hvaliti ih za njihov trud. Kod ljubavnice je vjerovatnije da će biti izravna jer imaju malo vremena da budu zajedno.

Pronalaze načine za izbjegavanje seksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 odsto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski seksualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera te se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Istina je, muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Stalno žele osjećaj sigurnosti

Čini se da mnogi muškarci ne žele biti ti koji će partnerki konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 odsto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neugodno, prenosi yourtango.com. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije