Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Nakon koliko vremena ženama dosadi seks u vezi

Nakon koliko vremena ženama dosadi seks u vezi
Foto: pexels | Nakon koliko vremena ženama dosadi seks u vezi
N.N.

Istraživači sa Univerziteta Sautempton napravili su anketu sa 4.839 žena i 6.669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine.

Ispostavilo se da ženama seks dosadi puno ranije nego muškarcima. Neke žene, kažu, izgube interes za vođenje ljubavi nakon samo 12 mjeseci veze s partnerom.

Mnoge od njih priznale su kako su izgubile interes u prvoj godini nakon rođenja djeteta, kao i zbog male djece mlađe od pet godina.

"To može biti posljedica umora zbog primarnog staranja za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promjenom fokusa - umjesto na muškarca i njihovu vezu, ženama je u centru pažnje dijete", objasnili su autori studije.

Dodali su kako su česti razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne blizine s partnerom, loša komunikacija te zdravstveni problemi. Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsinzi na tijelu. Od ostalih faktora spomenuta su i loša iskustva u ranijim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks.

U ovoj anketi 34 odsto žena priznalo je da nema interesa za seks, dok se u istoj situaciji nalazilo 15 odsto muškaraca. Istraživanje su objavili u magazinu British Medical Journal Open, prenio je Independent.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije