Ljubav i seks

Ne lomite srca za praznike

Ne lomite srca za praznike
Foto: Ilustracija | Ne lomite srca za praznike

Iako sezona praznika djeluje kao razdoblje u kojem je "ljubav svuda u vazduhu" te biste pretpostavili kako se tada najmanje veza prekida, a najviše započinje, istina je sasvim drugačija.

To je zbog toga što su svi pod pritiskom zbog posjeta porodicama i pronalazaka savršenih poklona te su zato i svađe u vezama češće. Zbog toga je decembar jedan od najpopularnijih mjeseci za prekid veze, ali izgleda da postoje neke opšteprihvaćene etičke norme koje bi trebalo poštovati.

U anketi sprovedenoj među 2.643 ispitanika u Velikoj Britaniji većina se složila da je 6. decembra posljednji datum kada je prihvatljivo s nekim prekinuti, barem do poslije katoličkog Božića, ako se već ne možete suzdržati do januara. Ispitanici su redom rekli da su prekidi nakon 6. decembra jednostavno pregrubi. Iste ispitanike pitali su i za razloge zbog kojih su dosad prekidali veze u decembru, a kao glavni razlog, s 57% odgovora, naveli su "nestanak iskre". Sljedeći razlozi su bili preljuba, partnerove životne navike, problemi s novcem i stres oko Božića

"Ako prekinete s nekim nakon 6. decembra bićete zapravo odgovorni jer ste im uništili 'najljepše doba godine', a nikako ne želite biti ta osoba", rekla je Lucy Askew, portparolka firme "Hillarys", koja je sprovela anketu, piše Mirror.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije