Ljubav i seks

Nije "Volim te": Dvije riječi koje će spasti svaku vezu

Nije "Volim te": Dvije riječi koje će spasti svaku vezu
Foto: Ilustracija | Nije "Volim te": Dvije riječi koje će spasti svaku vezu
N.N.

Američki psiholog Vilijam Džejms istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze upravo činjenica da se jedna ili obje osobe ne osjećaju cijenjeno. Stoga kaže kako su dvije male reči koje mogu da spasu većinu veza - "Hvala ti".

Problem, navodi Džejms, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lijepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je neko uradio nepšto lijepo, jer je to previše obično.

"Hvala ti" se ne smije govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

"Ali podrazumijeva se da sam zahvalna"- Džejms navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumijeva da smo zahvalni, lijepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumijeva i samo misli da niste primijetili njegov trud.

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala, jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne cijeni i partneri s vremenom počinju da se udaljavaju.

(b92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije