Ljubav i seks

Ove četiri stvari o muškom orgazmu treba da znate

Ove četiri stvari o muškom orgazmu treba da znate
Foto: Unsplash | Ove četiri stvari o muškom orgazmu treba da znate
N.N.

Ove četiri stvari morate da znate o vrhuncu vašeg seksualnog partnera.

Tačno znaju kada će doći do vrhunca

Nemojte vjerovati u priče o "slučajnoj" ejakulaciji. Svaki muškarac tokom seksa može osjetiti nakupljanje sperme u penisu. Rečenica kao "nisam bio svjestan da sam toliko blizu" nije istinita. Jedina izuzetak ovom pravilu je prvi seksualni odnos, s prvim orgazmom, u kojem muškarac još ne zna šta se događa ili šta radi.

Brži su sami

Svaki muškarac je poseban i svjestan šta tačno treba učiniti da dođe do vrhunca. I to je jedini razlog zašto će puno brže to ostvariti sam. Jedina ako je u pitanju prvi seksualni odnos, s prvim orgazmom, u kojem muškarac još ne zna šta se događa ili šta radi. Nije da je muškarcima draže sve raditi sami, ali što se tiče efikasnosti i brzine kojom dolaze do orgazma - tada su jednostavno najbrži. Često će u samom seksu muškarci par sekundi prije vrhunca preuzeti kontrolu od žene. I to nije ništa loše. Samo je efikasnije.

Muški mozak tada ne radi

Nema ga. Mozak ćao. Muškarci pojma nemaju šta se događa tokom orgazma. To je situacija u kojoj su potpuno opušteni i ne razmišljaju ni o čemu. Iako traje samo sekundu ili dvije, prolazi kroz cijelo tijelo i to je jedina stvar koja je u tom trenutku u fokusu. Žene često misle da u tom trenutku muškarci imaju nešto na umu. Jednostavno je - nemaju.

Poslije seksa muškarci moraju u tolaet

Poznato je da većina žena nakon seksualnog odnosa ide u toalet, ali ono što rijetko koja zna je da i muškarci nakon seksa moraju mokriti.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije