Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Ovo je ženama najprivlačnije kod muškaraca

Ovo je ženama najprivlačnije kod muškaraca
Foto: N.N. | Ovo je ženama najprivlačnije kod muškaraca
N.N.

Način na koji biramo partnere zanima sve, uključujući i naučnike. Zato je sprovedeno istraživanje u kojem je učestvovalo više od 68.000 ljudi iz 180 zemalja, a evo rezultata.

Širom svijeta, žene svih seksualnih orijentacija saglasile su se da su ljubaznost, inteligencija, pružanje podrške, obrazovanje i samopouzdanje veoma važne osobine kada traže partnera za dugu vezu.

S druge strane, izgled, ambicije i finansijska sigurnost su tek umjereno važni kvaliteti koje traže kod partnera.

"Ljubaznost je kao gravitacija, važna je, ali je niko ne primjećuje dok ne nestane. S obzirom na to da se danas toliko naglašavaju izgled i novac, vjerovatno je iznenađenje što je ljubaznost najpoželjnija osobina na svijetu. Ali, upravo ta osobina je ključna za stvaranje dugoročnih međuljudskih veza", kaže dr Virdžinija Vitstum sa Kinsi instituta.

Kada je riječ o fizičkom izgledu, žene su saglasne da su lijepe oči i osmeh važniji od svega ostalog.

Ovo istraživanje otkrilo je još jednu zanimljivu stvar, a to je da žene više vole kada partner ima polni organ prosječne veličine i to smatraju mnogo poželjnijim od velikog polnog organa.

Oko 46 odsto žena svih seksualnih orijentacija kaže da im je jako važno da li njihov potencijalni partner ima želju da postane roditelj.

Ženama iz Japana, Meksika, Kolumbije i SAD-a je veoma važna i finansijska sigurnost partnera, dok je to najmanje bitno Francuskinjama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije