Ljubav i seks

Ovo su "stvari" koje pomažu ženama da brže postignu orgazam

Ovo su "stvari" koje pomažu ženama da brže postignu orgazam
Foto: Pixabay | Ovo su "stvari" koje pomažu ženama da brže postignu orgazam

Samo 13,46 sekundi potrebno je da žena sa svojim stalnim partnerom postigne orgazam, kako objašnjava jedno novo istraživanje.

Ipak, postavlja se pitanje zašto je ponekad dovoljno tako malo vremena, a ponekad ga uopšte ne mogu da dožive ni tokom odnosa od dvadesetak minuta? Kako pokazuju istraživanja, nepostizanje orgazma događa se jer su ženama potrebne još neke stvari, a The Sun, otkriva o kojima se radi.

Redovan seks

Iako seks na jednu noć mnogima zvuči erotično i seksi, žene će prije postići orgazam ako imaju odnos sa stalnim partnerom. Naučnici na Univerzitetu na Floridi posmatrali su 1.000 žena i otkriveno je da žene doživljavaju 15 posto više orgazama kada su sa stalnim partnerom.

Dobivanje seksi poruka preko dana

Uz sigurnu i snažnu vezu, žene će prije postići orgazam ako im partner tokom seksa izjavi ljubav ili ako joj je tokom dana poslao seksi poruku. Istraživanje objavljeno u časopisu Computers and Human Behaviour posmatralo je uticaje seksi poruka na 615 parova. Parovi koji šalju seksi poruke osjećaju više zadovoljstva od parova koji to ne rade, kako je otkrilo istraživanje.

Maženje prije seksa

Vjerovatno mislite da je predigra ključna za postizanje orgazma, ali zapravo tu pomaže maženje. U istraživanju za časopis Hormones and Behaviour, naučnici su otkrili da maženje s partnerom ispušta dva hormona, testosteron i oksitocin. To je djelotvorno jer testosteron povećava fizički osjećaj u genitalijama, što pomaže ženama u postizanju orgazma. Dok je za oksitocin dokazano da prouzrokuje intenzivnije orgazme jer aktivira puteve zbog kojih osećamo zadovoljstvo.

Ne čekajte da padne noć

Seks ujutro dok Sunce tek izlazi pomaže u postizanju bržih i eksplozivnih orgazama. Sunce podstiče nivo ženskih testosterona tako što stimuliše hipotalamus, dio mozga zadužen za ispuštanje hormona. Izlazak sunca ne pomaže samo u razbuđivanju, već podstiče i seksualnu uzbuđenost kod žena.

Široka ramena kod partnera

Humor, odobravanje partnera od strane prijateljica još su neke stvari koje ženama pomažu da brže postignu orgazam, prema istraživanju za časopis Evolutionary Psychology. Od fizičkih karakteristika za orgazam su zaslužna široka ramena - ona pokazuju ženama da im je partner snažan te da ih može zaštiti.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije