Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Pilula koja ubija seks

Pilula koja ubija seks
Foto: Pixabay | Pilula koja ubija seks
N.N.

Lijekovi protiv bolova mogu škoditi potenciji kaže istraživanje magazina Spine. Istraživači su pregledali medicinske kartone više od 11.000 muškaraca i otkrili da da 19 odsto onih koji su redovno koristili jake ljekove protiv bolova, takođe dobijali ljekove i za erektilnu disfunkciju.

Zašto?

"Poznato je da opijati mogu da spuste nivo testosterona veoma brzo" kazao je autor istraživanja, doktor Ričard Dejo. Iako je povezanost između nivoa testosterona i erektilne disfunkcije veoma labava, i dalje je najbolje objašnjenje zašto lijekovi protiv bolova mogu da utiču na sposobnost u krevetu.

Dobre vijesti

Nivo testosterona se oporavi nakon što prestanete sa gutanjem pilula. Tako da, ako koristite ove lijekove samo privremeno, nije ništa strašno. Muškarci  koji su u pomenutom istraživanju koristili lijekove četiri mjeseca, nisu imali nikakve nuspojave "tamo dolje". Ali ako imate hronične bolove, na primjer, kičme, možda je pravo vrijeme da popričate s ljekarom o nekim alternativnim pristupima. Da vam ljekovi ne bi na jednoj strani pomogli, na drugoj odmogli.

(Vijesti.me)

Najčitanije