Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Seks nakon 40: Ove stvari se mijenjaju u vašoj intimi

Seks nakon 40: Ove stvari se mijenjaju u vašoj intimi
Foto: Ilustracija | Seks nakon 40: Ove stvari se mijenjaju u vašoj intimi
N.N.

Slažemo se s onom da su četrdesete nove tridesete, ali ipak se s godinama tijelo žene mijenja - a time i seksualni život.

Kao što i svaka veza podleže promjenama, s godinama se mijenjaju i stvari u krevetu. Pogledajte koje promjene vas očekuju od 40. godine nadalje:

1. Eventualno ćete imati manje volje za seksom

Kad napunimo 40 godina, lagano počinju da se mijenjaju nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe, može da se dogodi da im treba više vremena da zaista budu spremne, jer se dešava da imaju probleme sa suvoćom vagine.

Pritisak može da se smanji pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

2. Mnogo je teže zatrudnjeti

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija. S tim u vezi, znatno je teže ostati u drugom stanju u takozvanoj "drugoj polovini života".

3. Češće doživljavate orgazme

Mit je da zrele žene ne mogu da dožive orgazam. Naime, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vrijeme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-im lakše da krunišu seks orgazmom.

4. On može duže

I kod muškaraca se s godinama mijenja nivo hormona, što dovodi do toga da on može duže da odlaže orgazam i intenzivnije da uživa u seksu. Tako može da ima više vremena za partnerku i veća je vjerovatnoća zajedničkog orgazma.

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da bude iritantno za mnoge parove. Međutim, to može da bude i prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako partneri mogu da se zbliže na sasvim nov način i da imaju još mnogo sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

(miss7)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije