Ljubav i seks

Šta žene žele nakon odnosa

Šta žene žele nakon odnosa
Foto: stokpic/Pixabay | Šta žene žele nakon odnosa
N.N.

​Trudili ste se, obukli lijepo, zavodili, bili ste zabavni i šarmantni.

Pošlo vam je za rukom i posrećilo vam se. Međutim, tu nije kraj ispitivanja ženskih želja i razumijevanja šta će ih zaista zadovoljiti kada su zadovoljene.

Prema istraživanju, većina muškaraca želi da odspava nakon seksa, dok je mali obrok zauzeo visoko mjesto broj dva.

U savršenom muškom svijetu svaka žena će ustati nakon seksa, spremiti nešto za jelo i pustiti ga na miru da malo odspava.

Iako im se ova želja ponekad i ostvari, to je više rijetkost nego pravilo, a uglavnom se događa osobama koje su u svježoj vezi i još uvijek osjećaju zanost zaljubljenosti.

Za većinu ostalih, to se jednostavno neće dogoditi, jer su žene drugačije od muškaraca.

Njihov profil je složen i može se podijeliti u nekoliko kategorija, u zavisnosti od toga šta vole da rade nakon seksa i šta očekuju od vas.

Maza

Nije tajna - svaka žena voli da se mazi, što je još više potencirano nakon seksa. Orgazmom naše tijelo otpušta hormon oksitocin zbog kojeg osjećamo povezanost s partnerom, a ponekad i pospanost. Ove dame najviše vole meki, topli dodir voljenog muškarca dok leže u njegovom jakom zagrljaju i dolaze do daha.

Potrudite se i omogućite joj barem zagrljaj, ako vam već nije do češkanja i maženja. Njoj će to puno značiti.

Osjetljiva biljka

S druge strane, neke žene postaju preosjetljive nakon orgazma. Gdje god da ih dotaknete po tijelu, njihov osjećaj će da bude prenaglašen i osjećaće se nelagodno. Nemojte ovo pogrešno da shvatite i pomislite da su hladne i bezosjećajne. Jednostavno im treba malo vremena da hormoni prestanu da rade pojačano.

Za to vrijeme možete uživati u kratkom snu i odmoriti se, a da se ne brinete oko svakog detalja. Poljubite je i okrenite se na svoju stranu.

Pričalica

Iako mnogi muškarci nisu obožavaoci maženja i češkanja nakon seksa, još je manje onih koji žele da pričaju na kraju balade. Ali, zato se možete potruditi i slušati šta god vaša draga hoće da kaže i koliko god dugo.

Razgovor će se najvjerovatnije razviti u smjeru ko je šta kome radio i koliko dobro, a ako ste se potrudili, nećete imati problema da slušate i zapravo biste mogli da uživate u razgovoru.

Pohotnica

Ako je vaša partnerka još uvijek željna seksa, vjerovatno vam neće dati mira. Grliće vas, maziti, češkati i dirati kako bi vam dala do znanja da uskoro slijedi druga runda. Ako ste i dalje zainteresovani, samo naprijed. Međutim, ako ste u dugoj vezi ili braku i pogotovo ako ste vi obavili većinu posla u prvoj rundi, vjerovatno nećete biti raspoloženi da se odmah bacite na drugi krug.

 

(B92) 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije