Ljubav i seks

Stručnjak za veze objasnila kako stvoriti pravi odnos

Stručnjak za veze objasnila kako stvoriti pravi odnos
Foto: maxpixel.net | Stručnjak za veze objasnila kako stvoriti pravi odnos

Džena Tompson je model i voditeljka koja je vjerovala kako joj se muškarci boje prići jer se boje činjenice da je lijepa i uspješna.

Svoje probleme s pronalaskom ljubavi podijelila je i sa Sami Vunder, stručnjak za veze koja joj je objasnila kako radi ove četiri kobne greške zbog kojih ne može pronaći ljubav. Ona joj je rekla kako nije jedina kojoj ove četiri stvari ometaju stvaranje prave veze.

Prva lekcija na kojoj je Vunder htjela da porade je bilo odvajanje vremena. Džena je vjerovala kako nema vremena za izlaske s muškarcima jer kao samohrana majka svaki slobodan trenutak odvaja za svoju djecu.

"Uvijek ima dovoljno vremena, ako ti kao model imaš vremena za otići u teretanu ili se istušitati, imaš vremena i za izlaske. Sve u prioritetima. Vremena ima, nije bitno radi li se o suboti ujutro ili srijedi naveče", rekla je Vunder za Insider, a željela je da Džena shvati kako je posao bitan, ali bitan je i privatni život.

Druga stvar koju je Tompson morala shvatiti je kako sebe prikazuje. Džena je na svojim stranicama za upoznavanje koristila profesionalne fotografije u kupaćim kostimima, ali ovo nije privlačilo tip muškarca koji ju je želio zaista upoznati.

Javljali su joj se samo "loši momci" koji su joj odgovarali izgledom koji je nju privlačio, ali nisu pružali emocionalnu podršku za kojom je žudjela. Fotografije nisu bile jedini problem, Tompson je sebe prezentovala kao nekogatko traži divljeg i strastvenog ljubavnika. Kada je promijenila svoj profil ubrzo je uvidjela da joj se sada javlja drugačiji tip muškarca. Oni koji su sada željeli izaći s njom bili su muškarci sa stabilnijim poslovima koji su voljeli djecu i imali zrelija razmišljanja.

"Žao mi je, ali muškarci koji su privučeni takvim profilom vjerovatno se uistinu i boje snažne, uspješne žene jer to nije ono što traže. Vjerujem kako ti muškarci nisu 'kvalitetni' za nešto ozbiljno", rekla je stručnjak i objasnila kako oni jednostavno nisu bili ono što je Džena tražila.

Dogovoranje za izlaske preko interneta ima svoj proces, objasnila je savjetnica te nastavila kako je ovo treća potrebna lekcija. Jednom kada je Džena počela dogovarati izlaske s muškarcima za koje je vjerovala kako imaju potencijala bila je preplavljena pažnjom koju je dobivala. 

Vunder joj je predložila proces izbora kojeg mora imati kako bi odlučila s kim želi izaći. Prvo bi razmijenila četiri poruke preko aplikacije. Ako joj se muškarac i dalje sviđao, dala bi mu broj telefona i uslijedio bi telefonski poziv od otprilike 5 minuta nakon kojeg bi tek došlo do izlaska.

"Na ovaj način se ne troši cijeli dan na dopisivanje s muškarcima kao u tinejdžerskim danima", objasnila je Vunder koja je dodala kako i žene moraju početi "rotacijsko dejtanje" koje se sastoji od izlazaka s nekoliko muškaraca dok se selekcijom ne odluči za jednog s kojim se pokuša ostvariti ozbiljnija emocionalna povezanost. Istaknula je i kako ovo nipošto se značio da se treba spavati s nekoliko ljudi odjednom, a savjetovala je i da se sa seksom pričeka dok se ne ostvari emocionalne veza s jednim muškarcem. Ovo će spriječiti povezivanje s nekim ko nije spreman na ozbiljniji odnos.

(Večernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije