Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Tri bračna savjeta koja nikako ne smijete poslušati

Tri bračna savjeta koja nikako ne smijete poslušati
Foto: Pixabay | Tri bračna savjeta koja nikako ne smijete poslušati
N.N.

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru niste sebi obezbijedili sreću do kraja života. Brak zahtijeva puno truda i ulaganja.

Ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno, vrlo često dobijemo gomilu savjeta i prijedloga kako popraviti stvari.

Međutim, iako su ti savjeti obično dobronamjerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri savjeta za "srećan" brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate.

1. U redu je ako nema seksa

Nedjelju ili dvije, pa i mjesec dana bez seksa, naravno, ne mora da znači da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan dio bračnog života i ako izostaje duže vrijeme, to nije u redu i vjerovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji, vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se događa i riješili problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend... Pitanje je - želite li zaista stalno biti pod pritiskom da morate napraviti nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini-bijeg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. "Bacite" se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

3. Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se... dijete će možda riješiti vaše probleme - ali na vrlo kratko razdoblje, a kada početno uzbuđenje dođe kraju, vratiće se svi problemi koji su vas morili prije bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, prije nego što se "bacite" na pravljenje djece, popravite svoj odnos.

(Zadovoljna.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije