Ljubav i seks

U kojim godinama su muškarci najraspoloženiji za seks

U kojim godinama su muškarci najraspoloženiji za seks
Foto: Pixabay | U kojim godinama su muškarci najraspoloženiji za seks

​Seksualni nagon se znatno mijenja tokom godina.

Na prvi pogled može izgledati da hormoni igraju glavnu ulogu kada je u pitanju želja za seksom, ali to nije tako u svim slučajevima.

Muškarci u dvadesetim godinama

Tokom dvadesetih godina muškarci imaju visok nivo testosterona, hormona odgovornog za seksualno uzbuđenje, zbog čega muškarci ovog uzrasta obično imaju jak seksualni nagon, piše Slobodna Dalmacija.

S druge strane, oko 8 odsto muškaraca u dvadesetim godinama doživljava povremene probleme sa erektilnom disfunkcijom.

Muškarci u tridesetim i ranim četrdesetim

Iako testosteron počinje polako da opada oko 35. godine, mnogi muškarci i dalje imaju jak seksualni nagon tokom ovih godina.

Nivoi testosterona obično padaju za oko jedan procenat godišnje, ali kod nekih muškaraca može da padne brže, što može uticati na njihov seksualni nagon.

Osim toga, mnogi muškarci u ovim godinama osjećaju veliki stres zbog posla, porodice i drugih obaveza, što može u velikoj mjeri uticati na to koliko su zainteresovani za seks.

Muškarci 50+

Za muškarce u ovom životnom dubo, koji su dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja ne postoji razlog zašto ne bi trebalo da nastave da uživaju u svom seksualnom životu.

Ipak, u ovim godinama se često javlja problem erektilne disfunkcije, odnosno erekcije postaju rjeđe i nedovoljno jake za seksualni odnos.

Samo starenje nije glavni uzrok erektilne disfunkcije, već zdravstveni problemi koji dolaze sa godinama, kao što su bolesti srca, dijabetes, visok holesterol i lijekovi koji se koriste za njihovo liječenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije