Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Zavedite je na osam načina bez ijedne riječi

Zavedite je na osam načina bez ijedne riječi
Foto: Pixabay | Zavedite je na osam načina bez ijedne riječi
N.N.

Pojedini ljudi su nam privlačni već na prvi pogled, a stručnjaci tvrde kako u tome veliku ulogu igra neverbalna komunikacija zahvaljujući kojoj nekoga možete zavesti i prije nego što.

Tajna je u tome da uspješno prilagodimo govor tijela situaciji u kojoj se nalazimo, tvrdi Joel Wade, profesor psihologije na Univerzitetu Bucknell. Za Menshealth je objasnio najbolje neverbalne načine zavođenja.

1. Raširite se

Sjednite za sto s jednom rukom prebačenom preko susjedne stolice, ili se naslonite na bar, tako da vam ruka prati liniju šanka.

"Takav položaj tijela pokazuje da čovjek kontroliše lični i fizički prostor. Žene će to interpretisati kao znak dominacije, čime ćete povećati svoju atraktivnost", tvrdi Wade.

2. Otvorite se

Muškarci koji neće prekrstiti ruke dok sjede ili stoje smatraju se atraktivnim, aktivnim i uvjerljivim, tvrdi studija Evolution and Human Behaviour.

"Izbjegavajte poze koje zatvaraju tijelo ili vas sputavaju. Umjesto toga sjednite ili stanite sa široko razmaknutim nogama te odmaknite laktove od tijela", savjetuje Wade.

3. Smanjite osmijeh

Žene smatraju da su muškarci koji se previše smiju uplašeni ili feminizirani i to ih odbija, navodi studija Emocije.

"To ne znači da morate imati kameno lice. Žene privlače muškarci koji djeluju zabavno i pristupačno. Samo se nemojte sve vrijeme cerekati", kazao je psiholog.

4. Dodirnite prijatelja

Ovlaš udarite prijatelja po leđima. Dodirivanje muških prijatelja poštujući granice znak je društvenog statusa i dominacije, što žene privlači, tvrdi studija Social Behavior and Personality.

5. Dodirujte svoje lice

"Svakih nekoliko minuta protrljajte donju vilicu ili se počešite po bradi. Na taj način ističete svoje muške atribute. Donji dio lica direktno je povezan s nivoom testosterona. Čak iako nemate isklesanu donju čeljust, ženama je dovoljno skrenuti pažnju na taj dio tijela", pojasnio je Wade.

6. Kopirajte njene pokrete

Nenametljivo oponašajte način na koji žena drži piće. "Oponašanje nečijeg ponašanja na nesvjesnom nivou vas može učiniti privlačnijima čovjeku kojeg oponašate. Ali ne pretjerujte, jer ako oponašate previše uočljivo, to može postati odbojno", priznaje Wade.

7. Razmijenite poglede

Muškarci koji često pogledavaju uokolo imaju veće šanse ostvariti kontakt očima sa ženom, a puno je lakše nekome pristupiti ako ste već izmijenili nekoliko pogleda, stoji u Wadeovom istraživanju. Stoga preporučuje da svakih nekoliko minuta preletite pogledom po prostoriji, a pritom pogledajte i odabranicu.

"Želite uhvatiti njen pogled, ali ne želite da bude preintenzivan. Ako zurite, mogla bi pomisliti da ste agresivni ili čak poremećeni" savjetovao je psiholog.

8. Pratite njene signale

Ako ste sve dobro napravili, i ona će vam poslati signale da je zainteresirana. "Posmatrajte hoće li prebaciti kosu ili je zataknuti iza uva dok vas gleda. Ili još bolje, posmatrajte hoće li podignuti obrve kad vam se sretnu pogledi. To je dobar pokazatelj da je u najmanju ruku spremna saznati nešto o vama", objasnio je Wade.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije