Zanimljivosti

Besplatno vozio zaraženog pacijenta, nagrađen ovacijama u bolnici

Besplatno vozio zaraženog pacijenta, nagrađen ovacijama u bolnici
Foto: N.N. | Besplatno vozio zarađenog pacijenta, nagrađen ovacijama u bolnici

Video koji je podjeljen na Twitter stranici #ElTaxiUnido, španske taksi zajednice prikazuje taksistu koji dolazi do bolnice gdje ga svi prisutni pozdravljaju aplauzom i ovacijama.

Naime, taksista čije ime nije poznato je besplatno vozio pacijenta sa virusom korona do lokalne bolnice te je zbog ovog humanog gesta bio nagrađen aplauzom doktora i medicinskog osoblja.

Prema pisanju portala Businessinsider taksistu su nakon što je dovezao pacijenta pozvali da uđe u bolnicu te su umjesto da on izda račun njemu kasnije izdali potvrdu da je negativan na virus korona.

Emotivni video koji je osvojio internet pogledalo je skoro 13 miliona ljudi a prikazuje vozača koji stoji na vratima bolnice dok ga doktori i medicinsko osoblje pozdravljaju ovacijama. Na Twitter nalogu zajednice stoji i da taksista nije mogao da prestane plakati zbog iznenađenja koje je zatekao.

Od ponedjeljka Španija ostaje na mjestu druge zemlje koja je najviše pogođena virusom korona.

U posljednja 24 časa u Španiji je od bolesti COVID-19 preminulo 440 osoba. Time je ukupni broj umrlih porastao na  22.157. Ukupno su zaražene 213.024. osobe.

Danas je nova genetska studija koju je objavio institut Carlos III, vodeći španski epidemiološki istraživački centar, pokazala da se novi virus proširio zemljom od sredine februara, sedmicama prije nego što su prvi lokalni klasteri zaraze identifikovani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije