Zanimljivosti

Današnji jedinstveni datum nosi posebnu energiju

Današnji jedinstveni datum nosi posebnu energiju
Foto: N.N. | Današnji jedinstven datum nosi posebnu energiju

Današnji datum sadrži šest istih i jedan različiti broj – 22.02.2022, te je istovremeno i palindrom i ambigram. Današnji datum je, naime, po numerolozima magičan jer se brojevi pišu istim redoslijedom od naprijed kao i od nazad, ali i naopako gledano daju isti niz.

Zanimljivo je što je današnji datum zapravo palindrom, a sljedeći takav biće za devet godina - 13.02.2031. To znači da je jedinstven kao niz brojeva jer se sa obe strane čita isto.

Naime, palindrom je riječ, broj, fraza ili red elemenata koji se podjednako čitaju i s lijeva na desno i s desna na lijevo kao što su riječ madam, broj 78987 ili čuvena fraza “Ana voli Milovana”.

Pošto je palindrom simbol simetrije, vjeruje se da su osobe koje se rode na taj datum, ljudi koji žive u posebnom skladu. Nauka, s druge strane, kaže da su ovi datumi veoma rijetki i da imamo sreću da živimo u vijeku kada ima ovih datuma koji se u prosjeku javljaju na svakih 800 godina.

Ambigram, s druge strane, je vizelno simetrična riječ. Kada se okrene ostane nepromjenjena, a sljedeći ovakav datum možemo očekivati za osam godina.

Numerologija i značenje

Broj dva u numerologiji se povezuje s partnerstvom, timskim radom i suživotom.

Radi se o broju koji predstavlja vezu jedan na jedan s drugom osobom, a osim toga, može predstavljati i dvije suprotstavljene strane, Yin i Yang. Međutim, i tu se vraćamo na na činjenicu da su neke stvari, iako se mogu podijeliti na dva dijela, jače zajedno.

Na datume koji uključuju broj dva sreća koju on donosi prelijeva se na stvarni život, što 2. 2. 2022. čini posebno sretnim datumom. Naime, što se broj dva više puta ponavlja, njegova energija se povećava.

Posebno značenje ima za žene, koje na današnji dan mogu očekivati izuzetna događanja koja im mogu otkriti neke nove sfere života. Prema numerolozima, 2. 2. 2022. je čaroban datum za žensku energiju. Tvrde da se na današnji dan sve počinje mijenjati u skladu s jedinstvenom ženskom energijom i intuicijom.

Žene će tokom ovog dana imati podršku svemira u stvaranju izuzetnih, predivnih djela. Važno je samo da iskoriste trenutak i takvu energiju usmjere na pravi način.

Astrološko značenje

U astrologiji se ovaj broj povezuje sa znakom Bika, a vladar mu je Jupiter. Dvojka se na istoku smatra srećnim brojem. Ako se ovaj broj često pojavljuje u našem životu, to se u numerologiji tumači kao znak Univerzuma da je vrijeme da razmislimo o odnosima sa drugim ljudima i da uskladimo svoje unutrašnje djelovanje sa spoljašnjim dešavanjima.

Broj 22 predstavlja promjenu i novi početak, a sama dvojka je simbol završetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije