Zanimljivosti

"Đavolje usne" najnoviji trend ljepote

"Đavolje usne" najnoviji trend ljepote
Foto: N.N. | "Đavolje usne" najnoviji trend ljepote

"Đavolje usne" ili "hobotnica usne" je kozmetički zahvat koji uključuje ubrizgavanje filera u vrh gornje usne, što im daju talasast izgled, koji na instagramu ovih dana dobija mnogo pažnje.

Niko ne zna tačno kad i gdje je nastao ovaj neobični trend, ali neki izvori tvrde da je zahvat započeo ruski plastični hirurg Emelijan Braude. Jedna stvar je ipak sigurna - obrve se dižu na ovaj bizarni trend talasastih usana na socijalnim medijima, pogotovo u Rusiji, gdje je navodno najpopularniji.

Prije nego što dignete slušalicu i nazovete plastičnog hirurga da zakažete ovaj tretman, treba da znate da nije sigurno da uopšte postoji. Neki hirurzi kažu da postizanje ovakvog oblika usana nije moguće samo uz filere i pokušaji da se to uradi mogu biti veoma opasni.

"Nemoguće je promijeniti anatomski oblik vaših usana", rekla je dr Krystyna Wilczynski. "Možete izoštriti konture uvećavajući ivice, ali ove 'đavolje usne' nisu prirodne."

"Fileri koji su ubrizgani nepravilno mogu završiti u krvnom sudu, što dovodi do blokada i nekroze (smrti) tkiva. Sudovi su oko usana, tako da nepravilo korištenje filere može svakako uzrokovati ove posljedice", dodala je ona.

"Molim vas, ne budite naivni da pokušate ovo", objavila je na svom profilu jedna bjuti influenserka. "Nećete se moći vratiti na staro i imati usne kao ranije. Vaša ivica usana će biti neravna i fileri se neće moći istopiti jednako, tako da ćete imati ovakve usne mnogo godina", dodala je. Neki influenseri su već počeli šminkom i drugim metodama postizati ovakve usne, privremeno i bez operacije. Onlajn reakcije na ovaj trend variraju od "mislim da mi se sviđa" do "odvratno". "Pokušajte se prijaviti za posao s takvim usnama", glasio je jedan komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije