Zanimljivosti

Glumio da je nijem i izgubio moć govora

Glumio da je nijem i izgubio moć govora
Foto: AFP | Poljski mornar plutao okeanom sedam mjeseci

Prije gotovo 12 godina Kinez Ženg je ubio strica i njegovu suprugu. Optužen za ubistvo, on je pobjegao i od tada glumio da je nijem da bi na kraju zaista izgubio moć govora.

Ženg je napustio svoje selo u pokrajini Že-jiang, na istoku Kine, 2005. godine, nakon što je, navodno, ubio strica i strinu poslije ba-nalne prepirke o kiriji od 64 evra, i od tada je glumio da je nijem te je promijenio ime i za-snovao svoju porodicu. Uspio se čak i zapo-sliti na gradilištu u drugoj pokrajini.

Lokalna policija posumnjala je u njega kad je u rutinskoj kontroli otkrila da nema lične do-kumente.

Nakon što mu je uzet uzorak krvi, otkriveno je da se njegov DNK poklapa s onim koji je imao rođak ubice za kojim policija traga već punih 12 godina.

Međutim, Ženg je priznanje mogao dati sa-mo pismeno jer nakon što je 12 godina glu-mio da je nijem, na kraju mu se i dogodilo da izgubi moć govora. "Nisam govorio, pa nisam bio u opasnosti da kažem neku glupost", objasnio Ženg policajcima razlog svoje glu-me, koja se na kraju pretvorila u njegovu stvarnost. Ako Ženga sud proglasi krivim za ubistvo strica i njegove žene, prijeti mu smrtna kazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije