Zanimljivosti

Kažnjena jer je šetala tele po Moskvi

Kažnjena jer je šetala tele po Moskvi
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kažnjena jer je šetala tele po Moskvi

Ruski sud je danas je odredio pritvor i novčanu kaznu državljanki SAD jer preko Crvenog trga u Moskvi šetala sa teletom, koje je kupila da bi ga spasila od klanja, javili su ruski državni mediji.

Ališa Dej /34/ kažnjena je sa 20.000 rubalja /285 dolara/ zbog ometanja pješaka u neovlašćenom protestu i osuđena na 13 dana "administrativnog pritvora" po odvojenoj optužbi za nepoštovanje policijskih naređenja.

"Kupila sam tele da ga ne bi pojeli", rekla je ona.

Na snimku koji su objavili državni mediji vidi se kako Dejova objašnjava da je angažovala vozača da automobilom doveze tele na Crveni trg, prenosi TASS.

"Željela sam da mu pokažem jedno prelijepo mjesto u našoj lijepoj zemlji", rekla je ona.

Ambasada SAD nije odmah komentarisala ovaj slučaj.

Novinska agencija RIA objavila je da je Dejova živjela u predgrađu Moskve sa turističkom vizom i ranije je pravila slične performanse i u drugim zemljama.

List "Dejli mejl" objavio je 2019. godine da je Ališa Dej "spasila od klanja" svinju koju je nazvala DŽiksi Piksi u zapadnoj Engleskoj, dovezla ju u London taksijem i odvela u šetnju i na obroke u restoranu, ali je morala da ju preda u službu za zaštitu životinja nakon što je njen stanodavac otkrio da drži tu životinju u malom stanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije